Rugăciunea pe care să o spui la tot necazul – îți va rezolva toate problemele

Părintele Efrem din Katunakia (1912-1998), unul din fiii duhovnicești ai Starețului Iosif Isihastul, spune că una singură este rugăciunea pe care trebuie să o spui la tot necazul.

În toată vremea, în toată împrejurarea, această rugăciune îți va fi de mare ajutor.

Rugaciunea pe care sa o spui la tot necazul

Rugaciunea pe care sa o spui la tot necazul

Începe și sfârșește-ți ziua cu rugăciunea. Și care rugăciune să o spui? Rugăciunea lui Iisus: „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

De fapt, Părintele Efrem recomanda rostirea acestei rugăciuni nu doar dimineața și seara, ci pe tot parcursul zilei.

În fiecare clipă, în fiecare ceas suntem ispitiți, încercați de necazuri și dificultăți. Singură rugăciunea ne va scoate din toate.

„Ai o problemă?” – spunea Părintele. Atunci zi rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

Ești în conflict cu cineva? Poate cu un prieten, cu vreun coleg sau vecin, sau chiar cu cineva din familie? Zi rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

Staretul Efrem Katunakiotul

Cumpara cartea Staretul Efrem Katunakiotul

Această rugăciune, deși scurtă, are o putere atât de mare, încât îți va rezolva toate problemele. Când o rostim, pronunțăm numele lui Hristos, iar puterea acestui nume trece asupra cuvintelor și situației respective.

„Rugăciunea lui Iisus îți va da soluția la problema ta. Îți va da o cale de ieșire din acel punct mort în care te găsești”.

Părintele Efrem ne sfătuiește să facem rugăciunea lui Iisus cu șiragul de metanii. „Ia metanierul în mână și spune: „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

Cuviosul Iosif Isihastul

Cumpara cartea Cuviosul Iosif Isihastul

Toți cuvioșii părinți susțin că această rugăciune este cel mai important lucru din viața unui creștin. Prin această mică rugăciune, sfinții părinții au devenit lumini în biserică.

„Toate rugăciunile sunt bune, însă rugăciunea lui Iisus este regina tuturor rugăciunilor”. Vrei să-ți așezi lucrurile în rânduială? Roagă-te! – spunea Părintele. Vrei să te mântuiești? Roagă-te.

„Rostește această rugăciune cât de des poți, zi și noapte și te va învăța ceea ce vrei și nu știi”.

Cu grabă trebuie să alergăm spre această rugăciune, spunea Părintele Efrem. Cu zorire să ne avântăm în a o lucra, a o îmbrățișa, a o face parte din firea noastră.

Cuviosul Efrem Katunakiotul a deprins rugăciunea lui Iisus de la Sfântul Iosif Isihastul, sub a cărui povățuire și îndrumare s-a aflat.

In cautarea rugaciunii inimii

Cumpara cartea In cautarea rugaciunii inimii

Când a aflat despre această rugăciune de la dascălul său, a renunțat la felul său de a se ruga mai înainte. Prin lucrarea rugăciunii minții, a început să practice trezvia duhovnicească.

Citește și: Cum se practică rugăciunea lui Iisus – Sfântul Iosif Isihastul 

Surse articol:

1. Doxologia, Părintele Efrem Katunakitoul: https://doxologia.ro/parintele-efrem-katunakiotul-27-februarie-1998
2. Holy Resurrection, Say this prayer as often as possible: https://www.youtube.com/watch?v=uoHFmICcBLQ&ab_channel=HolyResurrection

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.