Doamne, dacă exiști, luminează-mă – rugăciunea necredinciosului

Sfântul Siluan Athonitul spune că ateismul se datorează mândriei. „Mândria nu lasă sufletul să o apuce pe calea credinței”.

Cei care neagă existența lui Dumnezeu suferă de auto-suficiență, de orbire sufletească, de trufie. Aceia care se declară pe sine atei nu ar trebui să fie atât de încrezători în convingerile lor.

Doamne, dacă existi, lumineaza-ma

Doamne, dacă existi, lumineaza-ma: Doar Ortodox

Sfântul Siluan le dă un sfat celor care nu cred în existența lui Dumnezeu.

Necredinciosului îi dau acest sfat: Să zică: „Doamne, dacă exiști, luminează-mă și-Ți voi sluji din toată inima și din tot sufletul”.

Este un sfat simplu, pe care îl putem recomanda și noi celor atei dintre rudele sau cunoscuții noștri.

Pentru acest gând smerit și dispoziție de a sluji lui Dumnezeu, Domnul îi va lumina negreșit”.

Pentru ca aceia să îl poată pună în practică trebuie să renunțe măcar pentru o clipă la convingerile lor. Trebuie să nu aibă răutate în suflet și îndreptățire de sine.

Dacă se vor smeri și vor fi deschiși să primească adevărata cunoaștere, Dumnezeu îi va ajuta să ajungă la adevărul de credință.

Primul lucru pe care îl simte cel care este adus la credință de Dumnezeu este iubirea Lui.

Când Domnul te luminează, atunci sufletul tău simte pe Domnul; simte că Domnul l-a iertat și îl iubește și cunoști aceasta din experiență, și harul Duhului Sfânt va da mărturie în sufletul tău de mântuirea ta și atunci vei voi să strigi tare lumii întregi: „Cât de mult ne iubește Domnul!

Sfantul Siluan Atonitul

Sfantul Siluan Atonitul

Să ne aducem aminte de Sfântul Apostol Pavel, care mai înainte de a cunoaște pe Domnul, prigonea pe creștini și Biserica Sa.

Dar după ce Hristos i s-a arătat, Apostolul Pavel s-a smerit, a crezut și L-a vestit pe Dumnezeu în lumea întreagă, făcându-se pe sine „apostolul neamurilor”.

Cine are îndoieli cu privire la existența lui Dumnezeu ar trebui să se uite la viața lor și să vadă de câte ori au fost ajutați în necaz, în boală, în primejdie, în încercări.

Cuviosul Siluan

Cuviosul Siluan

Acest ajutor nevăzut este harul lui Dumnezeu, care lucrează tainic asupra noastră.

Citește și: Dumnezeu îl lasă pe cel mândru să se zbată în neputința sa până ce se smerește – Sfântul Siluan Athonitul

Sursă articol: Cuviosul Siluan Athonitul – Un sfat pentru cel ce nu crede că există Dumnezeu, Doxologia: https://doxologia.ro/un-sfat-pentru-cel-ce-nu-crede-ca-exista-dumnezeu

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.