Pilda celor 4 lumânări

Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea, dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea” (I Corinteni 13, 13).

Aceste trei virtuți creștine sunt esențiale pentru viețuirea noastră în această lume, dar mai ales pentru mântuirea noastră.

Pilda celor 4 lumanari

Pilda celor 4 lumanari

Chiar dacă Sfântul Apostol Pavel numește iubirea ca fiind cea mai mare dintre toate, se spune că speranța este cea care moare ultima.

Când nici credință, nici dragoste, nici altceva bun nu mai ai, îți rămâne nădejdea. Cine are nădejde nu va fi sortit pieririi. Nu va muri pe cale. Nu va abandona lupta, oricât de grea ar fi. Nădejdea la Dumnezeu este impulsul care îi dă omului forță și dorință să meargă mai departe, orice ar fi.

Există o pildă foarte frumoase care arată cât de puternică este virtutea nădejdii și cât de mari sunt binefacerile ei în viața noastră.

Citește și – Nădejdea în Dumnezeu – cel mai puternic medicament împotriva întristărilor și necazurilor

Patru lumânări ardeau încet, cu o flacără plăpândă. Fiecare din ele șopteau, cu ultimele puteri, ceva. Și dacă te apropiai de ele, puteai auzi glasul lor.

Prima dintre ele spunea că este Liniștea: „În ziua de azi, oamenii au uitat că pot face parte din viața lor”. Și după ce a rostit aceste cuvinte, s-a stins.

Apoi, a vorbit cea de-a doua lumânare și a spus că ea este Credința: „Oamenii spun că pot să trăiască foarte bine și fără mine. Nu cred că mai are vreun rost să ard”. Flacăra ei s-a făcut tot mai mică și s-a stins și ea.

Luând cuvântul a treia lumânare, care era Iubirea, a zis: „Nu mai am putere să ard. Oamenii mă dau la o parte ca pe un lucru fără valoare. Ei uită să-i iubească chiar și pe cei mai apropiați oameni din viața lor”. La prima adiere ușoară, flacăra Iubirii s-a stins.

Citește și – Când vă încearcă deznădejdea, gândiți-vă la marea iubire a lui Dumnezeu

Un copil a intrat în camera unde se aflau lumânările și văzând că aproape toate se stinseseră, a început a plânge: „Voi ar trebui să fiți mereu aprinse…”

„Nu-ți fie frică”, i-a spus a patra lumânare. „Atâta timp cât eu ard, le putem reaprinde pe celelalte. Eu sunt Speranța!”

Luminându-se la față, copilul a luat ultima lumânare care ardea și cu flacăra ei plăpândă le-a aprins și pe celelalte. Acum luminau toate și radiau de bucurie.

Citește și – Alege bucuria, lumina și nădejdea – aceasta stă în puterea ta – Părintele Haralambos Papadopoulos

Atâta timp cât flacăra nădejdii continuă să ardă în noi, vom avea și liniște în viață și iubire. Toată nădejdea noastră în Dumnezeu să fie și credința noastră nu se va stinge niciodată.

Sursă articol: Remediile Naturii, Pilda celor patru lumânări: https://www.remediilenaturii.ro/articol.php?n=Pilda+celor+patru+lum%C3%A2n%C4%83ri&ID=119

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.