Minuni recente ale Sfintei Teodora de la Sihla

Creștinii au aflat întotdeauna sprijin și ajutor grabnic la sfinți. Apelăm la mijlocirea lor atunci când avem necazuri, dificultăți sau greutăți pe care nu le putem rezolva singuri.

Cerem ocrotirea și intervenția lor în probleme de ordin material, familal sau spiritual. Și nici o rugăciune nu rămâne fără răspuns.

Minuni recente ale Sfintei Teodora de la Sihla

Minuni recente ale Sfintei Teodora de la Sihla

Cei mai mulți fac cereri către sfinți ca să îi ajute la căsătorie, la dobândirea de prunci, la însănătoșirea lor sau a celor dragi.

Nădejde în ajutorul grabnic al sfinților

Nenumărate sunt minunile sfinților în zilele noastre.

Călugării și călugărițele, pustnicii, mucenicii – fiecare dintre ei a primit daruri aparte de la Dumnezeu, pentru viața lor plină de nevoință și osteneală duhovnicească.

Este impresionant că sfinții care și-au închinat viața lui Dumnezeu și au trăit în feciorie – fie în mediul monahal, fie în locuri restrase, ajută în problemele conjugale.

Acest lucru arată marea lor dragoste față de oameni și ajutorul lor necondiționat în orice problemă sunt chemați.

Sfânta Teodora de la Sihla este un exemplu cât se poate de elocvent în acest sens. Cu toate că a trăit zeci de ani departe de lume, ducând o viață aspră într-o peșteră rece și întunecoasă, a ajutat pe mulți rugători ai săi să își găsească un soț sau o soție.

Sfânta Teodora este de asemenea cunoscută pentru ajutorul dat celor care nu pot să zămislească și își doresc copii.

Minuni recente ale Sfintei Teodora de la Sihla

Redăm în continuare câteva mărturii oferite de creștini care au fost martorii a mari minuni săvârșite de Sfânta Teodora în viața lor.

Ajutor în dobândirea de prunci

Maranda Lungu, din Iași, spune că prin mijlocirea Sfintei Teodora a devenit pentru a doua oară mamă. Primul copil a murit într-un accident de tren.

Deși își dorea încă un copil, acest lucru devenise parcă imposibil de realizat.

„Am început să ne rugăm la Bunul Dumnezeu și la Măicuța Domnului. Dar pronia a făcut că, atunci când am făcut un pelerinaj pe la toate mănăstirile, am urcat și la peștera Sfintei Teodora și m-am rugat să rămân însărcinată”.

Rugăciunea ei nu a rămas neascultată. Minunea zămislirii unui alt copil fusese și mai mare cu cât Maranda avea deja 44 de ani când a născut.

„Acum are aproape 5 anișori și am urcat la peștera Sfintei Teodora împreună cu soțul și copilul, să-i mulțumim pentru darul binecuvântat”

(Maranda Lungu, Iași).

Citește șiPeștera Sfintei Teodora de la Sihla – locul unde te simți odihnit, în pace, și mai aproape de cer (video)

Sfânta Teodora îi liniștește și îi mângâie pe copii

Nu puține sunt familiile care au copii agitați sau irascibili. Mariana și Marius Postolache dau mărturie despre harul liniștitor al Sfintei Teodora.

Băiatul lor de 4 ani, care era foarte gălăgios și agitat, se liniștea brusc în momentul în care intra în peștera sfintei, iar pe chipul lui se putea vedea „calm de nedescris”.

„Anul acesta însă, în timpul ultimei vizite, în timp ce ne rugam Sfintei pentru ocrotire, băiețelul nostru a repetat de mai multe ori: „Uite, Sfânta plânge!”

Deși am mers în numeroase biserici și a văzut multe icoane în care Maica Domnului sau Sfinții plângeau, niciodată nu ne-a atras atenția, nici măcar nu a menționat, mai ales cu atâta insistență.

Nouă ne era clar că Ioan vedea ceva mai mult decât putea să descrie”.

O altă minune pe care o relatează Mariana Postolache este că însăși căsnicia lor se datorează mijlocirilor Sfintei Teodora.

„La Sfânta Teodora m-am rugat și în urmă cu doisprezece ani să-mi întâlnesc un soț plăcut lui Dumnezeu. Și în foarte scurt timp, l-am cunoscut.

De atunci, ne rugăm la Sfânta de fiecare dată când trecem printr-un moment de cumpănă și Sfânta nu întârzie să ne ajute”

(Mariana și Marius Postolache)

Sfânta mi-a ascultat rugăciunea

Diana relatează că în urmă cu câțiva ani, când mătușa ei suferea de cancer limfatic și avea dureri mari din cauza bolii foarte avansante, a urcat la peștera Sfintei Teodora.

S-a rugat să se facă voia Domnului: fie să se facă bine, fie să o ia Dumnezeu în odihna Lui.

„Mătușa a trecut la cele veșnuce pe data de 7 august, chiar în ziua prăznuirii Sfintei Teodora! Deși nu merit, mi-a ascultat rugăciunea și i-a scurtat chinul”.

(Diana)

Am născut un băiețel perfect sănătos

O altă minune privind nașterea de prunci o povestește Elena, care avea doi băieți, dar își mai dorea un copil. Fiindcă nu reușea să mai rămână însărcinată, a mers la Mănăstirea Sihla, auzind că Sfânta Teodora face multe minuni în această privință.

„Minunea nu s-a întâmplat imediat, dar s-a întâmplat. Am rămas însărcinată când aveam 36 de ani”.

Deși medicii i-au spus că nu este o vârstă „potrivită” pentru a mai face un copil, ea nu a renunțat la sarcină.

„Am fost descurajată de doctori, care-mi spunea că se poate să aibă sindromul Down, că va ieși cu malformații, că nu voi putea duce sarcina la capăt…”

Cu ajutorul lui Dumnezeu și a Sfintei Teodora, a născut un băiețel perfect sănătos.

„Acest copil este bucuria casei. Nu este fetiță, așa cum mi-am dorit, dar așa a vrut Bunul Dumnezeu.

Așa cum am promis, i-am pus numele Teodor. Când va crește mare, îi voi spune că Sfânta Teodora a avut grijă și de mine și de el”.

(Elena)

Vindecarea unei tumori pe creier

Doamna Elena din Suceava a mers la Sihla având o tumoră pe creier. Părintele Stareț i-a dat binecuvântare și a îndrumat-o să meargă la peștera Sfintei Teodora să se roage.

I-a spus să treacă și pe la fântâna Sfintei și să ia apă de acolo.

Și minunea s-a petrecut, prin credință. Când a revenit la control, doctorii au constatat cu surprindere că tumora nu mai era acolo.

În urma vindecării minunate, dna Elena a mers la mănăstire și a mulțumit Sfintei Teodora și lui Dumnezeu pentru darul sănătății.

Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla

Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință.

Cum ai binecântat încă din timpul vieții Mănăstirea Sfântului Ștefan, așa binecuvântează toate mănăstirile și schiturile ortodoxe, pe toate monahiile și pe toți monahii, pe toți cei începători în viața monahală, ca să rămână statornici pe calea cea îngustă pe care au pornit.

Tu, care te-ai folosit de sfințenia duhovnicului tău, ajută-i pe toți preoții să fie păstori pricepuți ai turmelor pe care le păstoresc.

Roagă-te, sfântă, pentru toți ierarhii Bisericii lui Hristos, ca să rămână în dreapta credință și să mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire.

Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta.

Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea și să facă întru toate voia lui Dumnezeu.

Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței. Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului.

Fii în fața inimilor noastre ca o icoană fie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună, să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților, și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului cel în Treime lăudat să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin”.

Citește șiCanon de rugăciune către Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla

Sursă articol: Obștea Mănăstirii Sihla

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.