Sfântă Xenia, ajută-mă să îmi găsesc jumătatea!

Depresia și singurătatea sunt boli ale epocii moderne. Deși suntem foarte avansați din punct de vedere tehnologic, totuși senzația de izolare sau însingurare îi pasă pe mulți.

Bunăstarea și confortul nu aduc fericirea. Asta deoarece lucrurile materiale nu pot împlini necesitățile sufletului. Sufletul caută iubire. El vrea să fie iubit și să iubească.

Sfanta Xenia mijloceste pentru casatorie

Sfanta Xenia mijloceste pentru casatorie

Chiar dacă rata divorțurilor a atins cote foarte mari în ultimele decenii, sunt încă multe persoane singure care caută un partener de viață.

În timp ce mulți tineri se căsătoresc repede și se despart imediat, alții nu reușesc sub nici o formă să-și găsească un soț sau o soție.

Unii au auzit că există sfinți care ajută la căsătorie și au apelat la mijlocirea lor.

Nenumărate sunt mărturiile celor care și-au găsit „jumătatea” după ce s-au rugat la Sfântul Mucenic Efrem cel Nou sau la Sfânta Xenia din Sankt Petersburg.

Ajutorul care ne vine prin rugăciune este mult mai mare decât ne putem noi aștepta.

Tot cel ce stăruie în rugăciune primește răspuns, dacă cererea îi este de folos.

Când ne rugăm pentru o problemă sau o necesitate, putem ști siguri că dacă ni se împlinește dorința, ea ne este de folos și Dumnezeu ne dă binecuvântarea Lui.

Cu atât mai mult avem nevoie de această siguranță atunci când vine vorba de căsătorie.

Nu este important doar să găsești pe cineva, ci trebuie să găsești persoana potrivită. Nu te poți uni pe viață cu oricine.

Dacă o anumită însoțire nu este bună, Dumnezeu nu va îngădui să se realizeze, atâta timp cât cerem să se facă voia Lui.

Sfinții ne pot feri de căsătorii nepotrivite, mijlocind pentru a găsi pe acela cu care putem duce o viață pașnică și fericită.

Sfânta Xenia „cea nebună pentru Hristos” este considerată ocrotitoarea familiei.

Ea însăși a fost căsătorită, însă nu a trăit mult timp cu soțul ei întrucât acesta s-a mutat la Domnul foarte curând.

După moartea soțului – pe care l-a iubit foarte mult – a ales o viață de rugăciune și de nevoință.

Sfânta Xenia s-a arătat o mare mijlocitoare pentru tinerele fete, ferindu-le de căsnicii rele.

O dată a adus împreună un bărbat căruia tocmai i-a murit soția și o tânără din altă regiune, cunoscând de mai înainte că unirea lor este bună.

Din mărturiile publicate în cărțile cu minuni ale Sfintei Xenia reiese că sfânta ajută pe cei care merg la mormântul ei din Sankt Petersburg sau îi citesc Acatistul.

Iată mărturisirea unei fetei a cărei prietenă s-a căsătorit prin mijlocirea sfintei.

Odată a mers la mormâtul Sfântei Xenia din cimitirul Smolensk, împreună cu prietena ei, care suferă din cauza singurătății. Își dorea mult să găsească un soț.

A scris un bilet în care a rugat-o pe Sfânta Xenia să o ajute să-și găsească jumătatea.

După o săptămână, tânăra primit un telefon de la un băiat care a spus că i-a văzut numărul de telefon pe fereastra metrolului.

Când s-au întâlnit, fata a constata că tânărul îi seamănă foarte mult, inclusiv la înfățișare. Aveau aceleași virtuți și aceleași vicii.

Deși în cele din urmă a decis să nu îl ia de soț, a recunoscut că rugămintea adresată Sfintei Xenia i-a fost îndeplinită întocmai.

Sursă articol: Altarul Credinței, „Sfântă Xenia, ajută-mă să-mi găsesc jumătatea!”: https://altarulcredintei.md/ajuta-mi-sa-mi-gasesc-jumatatea/?__cf_chl_jschl_tk__=94703644aa31b9f64ac7bf82e5dc8556ef19bf72-1607329818-0-AUoc8vK2uUUYFL7rDTUjW4A4Jr7gxykJ6BXDOwFKWazEY2GCL8IYXkr04MTzAfienu9NfrcM2mAHT0-sHrbZ9XiiGIcuDwCmMMZdmOjByBArEbVJAFayrZbgwkDeKgAQOztYn5r7AVXT48CvvaWoWw1a8SiX7Tq_kRJ4kP5n5x7P1JStN0imxVLB2IN1aJXPK80j-WYyKUQoSMEpDPlMkfvMaNG245aEJFVWVOnf2aVSGKz33NjDyWBniJ9d0zQTjDqD2017TjfERL3wqrlBiH9O3zxUbSNrVJj8bXclIovdBJognUmL0JI9xboIYnv_BKn_Fc6HWyQnLRGLw8PatBM9K976vpu-WdnzuK7AyW7a

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.