Sfântul Porfirie vedea cum ne ispitește cel viclean 

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul (1906-1991), care a fost canonizat de curând de Biserica greacă, vedea limpede suflete oamenilor, evenimente trecute și viitoare.

Primise de la Dumnezeu mari daruri duhovnicești, pentru curăția inimii sale.

Sfantul Porfirie vedea cum ne ispiteste cel viclean 

Sfantul Porfirie vedea cum ne ispiteste cel viclean: Pemptousia

Nu de puține ori fiii săi duhovnicești primeau telefoane ciudate de la Părintele Porfirie în care acesta le spunea întâmplări din viața lor, sau le dădea o soluție la problemele lor, știind exact ce se petrece cu ei.

Avea o vedere duhovnicească pătrunzătoare, prin care Dumnezeu îi descoperea în chip minunat lucruri prezente și viitoare, chiar dacă nu se afla în locul respectiv.

Cineva a povestit odată că în casa lui era multă gălăgie. Băiatul cel mai mic făcea mofturi și se certa cu mama lui.

Tatăl și-a dat seama că în casa lui se află un duh rău. Atunci a început să se roage în gând, cerând lui Dumnezeu să îl alunge pe cel rău din casa lui.

Citește și – Să nu arunci relele din tine în exterior. Deschide-ți sufletului spre Dumnezeu și tot întunericul se va risipi – Părintele Porfirie

Nici bine nu a apucat să termine rugăciunea, că a început să sune telefonul. Era Părintele Porfirie. Ucenicii săi îl numeau „Bunicuțul”.

În casă s-a făcut brusc liniște și când a ridicat receptorul, tatăl a auzit vocea Bunicuțului care i-a spus dintr-o dată:

„Gata acum. Cel rău îl pusese pe fiul tău să se certe cu voi. Hai, la revedere!”

Închizând telefonul, tatăl a rămas uluit de vederea minunată a Părintelui Porfirie. Era uimitor cum le purta de grijă și cum știa ce se întâmplă cu ei.

Sfântul Porfirie vedea duhurile rele și înțelegerea ce se petrece într-o situație sau alta. Cunoștea cauzele tăinuite ale problemelor.

Iată de ce, atunci când suntem implicați într-o ceartă sau într-un conflict, trebuie să știm că acolo este prezent un duh rău. El îi îndeamnă pe oameni să se împungă unii pe alții, să se sfădească și să se dezbine.

De aceea nu trebuie să dăm amploare certurilor, ci trebuie să aplanăm imediat discuțiile contradictorii cu blândețe și smerenie. Să nu îl lăsăm pe cel viclean să râdă de noi.

Citește și – Să simțim răutatea celuilalt ca o boală ce-l chinuie și să ne purtăm cu el cu blândețe – Sfântul Porfirie Kavsokalivitul

O altă persoană povestea că mergea odată cu Părintele Porfirie în mașină. Pe lângă ei a trecut un tânăr pe o motocicletă care făcea niște mișcări periculoase.

Iar Părintele a zis către el:

„Ei, acum văd un diavol care stă chiar lângă el! Necuratul îl pune să facă ce face, fiindcă diavolul nu are dreptul să-l ucidă el însuși. Așadar, îndemându-l să facă lucruri de felul acesta, îl face să se ucidă singur”.

Multe și nenumărate sunt minunile săvârșite de Părintele Porfirie, atât din timpul vieții, cât și după moartea sa.

Un ucenic de-al său l-a telefonat pe Sfântul Porfirie, neștiind că părintele se mutase la Domnul. Părintele a răspuns și i-a zis ucenicului să nu-i mai dea telefon, pentru că acum se află pe cealaltă lume.

Ucenicul a rămas încremenit, și dând telefoane pe la cunoscuți, a aflat că Părintele într-adevăr adormise de curând.

Citește și – Iată cât de ușor putem scăpa de starea de supărare și mâhnire – Sfântul Porfirie Kavsokalivitul

Sursă articol: Anastasios Sotirios Tzavaras, Îl vedea pe cel viclean ispitindu-ne, Altarul Credinței: https://altarulcredintei.md/il-vedea-pe-cel-viclean-ispitindu-ne/

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.