Să nu arunci relele din tine în exterior. Deschide-ți sufletului spre Dumnezeu și tot întunericul se va risipi – Părintele Porfirie

Cei mai mulți dintre noi avem obiceiul ca atunci când suntem supărați, să ne vărsăm mânia asupra celor din jurul nostru, deși ei nu poartă nici o vină pentru starea noastră.

Alții dimpotrivă, se închid în ei înșiși și nu mai comunică deloc, afundându-se tot mai mult în amărăciunea lor.

Cel mai ușor putem scăpa de stările de întuneric pe care vrăjmașul le aduce asupra noastră este să ne deschidem sufletul înaintea lui Dumnezeu. Aceasta este singura ieșire din bezna care cuprinde sufletul și mintea.

Iată ce frumos ne învață Sfântul Porfirie:

„Să nu încerci să arunci relele din tine în exterior, ci, mai bine, deschide-ți poarta sufletului spre a primi Lumina care este Hristos, și-atunci se vor risipi și negurile ce s-au înstăpânit în tine”.

Eu sunt Calea, Adevărul și Viața, spune Mântuitorul. Doar prin El putem afla calea adevărată care duce la viață. Poruncile Sale sunt lumina care ne arată pe unde să mergem și împlinirea lor înseamnă izbăvirea de toate relele.

„Cel ce-Mi urmează Mie nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții” (Ioan 8).

Ori de câte ori simțim că gândurile negre pun stăpânire pe noi, să deschidem ușa sufletului spre Dumnezeu, și El va lumina mintea noastră și întreaga noastră ființă.

Rugăciunea este cheia care poate deschide un suflet înrobit de ispitele celui viclean. În momentul în care încetăm să mai vorbim cu noi înșine și cu gândurile noastre ele, și ne adresăm direct lui Dumnezeu, totul în noi începe să se lumineze.

Trebuie să ne vărsăm inimile înaintea lui Dumnezeu, să-I spunem Lui toate necazurile și neputințele noastre, și așa vom scăpa de stăpânirea cea întunecată a vrăjmașilor care caută să ne piardă.

Prin rugăciune, prin participarea la sfintele slujbe și deasa spovedanie putem păstra lumina conștiinței și sufletul ocrotit de aripa îngerului.

Să meri la biserică în mod regulat, să te spovedești și să te împărtășești des, și-atunci vei scăpa de toată frica și ți se vor tămădui toate rănile sufletești”.

_______________________

Sursă: Ortodoxia Tinerilor, Ne vorbeşte Părintele Porfirie: https://ortodoxiatinerilor.ro/sfaturi-sfinti-parinti/sfantul-porfirie-kafsokalivitul/17674-ne-vorbete-printele-porfirie

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]