Rugăciunea Părintelui Ilarion Argatu

Când ne rugăm pentru frații noștri, dăm dovadă de iubire curată, Căci cine iubește cu adevărat, suferă împreună cu cei care suferă și își oferă sprijinul în mod concret și tainic, prin rugăciune.

Cel mai mare ajutor pe care îl putem da semenilor noștri aflați în diferite probleme este rugăciunea noastră. Niciodată nu vom putea ști care este nevoia reală a celor din necazuri, de aceea trebuie să cerem mila lui Dumnezeu.

Rugaciunea Parintelui Ilarion Argatu

Când spunem „Doamne, miluiește-l pe cutare”, cerem ca Dumnezeu să îi dea cele de folos pentru mântuire.

De cele mai multe ori, suferința cea mai mare a omului este de ordin spiritual și nu atât de natură fizică sau materială.

Să ne aducem aminte în rugăciunile noastră de dimineață și de seară de toți cei care se confruntă cu probleme în familie sau la locul de muncă, de cei care îndură boli și dureri, de cei aflați prin spitale, de cei singuri și de cei bătrâni, de cei ispitiți, rătăciți de la calea cea dreaptă, de cei aflați în primejdii, de cei care au gânduri de sinucidere sau de ucidere, și așa mai departe.

Mai mult ca orice, trebuie să ne rugăm pentru cei adormiți, căci unii ca aceștia nu mai pot face nimic pentru mântuirea lor.

 

Rugăciunea Părintelui Ilarion Argatu

Doamne Dumnezeul nostru și al tuturor puterilor, dăruiește sănătate și vindecă-i pe cei bolnavi, dă-le hrană celor înfometați, haine și adăpost celor ce nu au, libertate celor ce sunt lipsiți de ea, iertare de păcat tuturor. Luminează-le Doamne mintea celor ce sunt în examene.

Dă Doamne liniște și pace în lume și ne iartă pe noi păcătoșii! Luminează-le mințile Doamne la toți mai-marii vremii care vor să distrugă întreaga omenire pentru ca să rămână ei stăpânii acestui sfânt pământ al Tău Doamne!

Întărește-ne în dreapta Ta credință, alungă de la noi pe toți vrăjmașii, cei văzuți și nevăzuți.

Dăruiește-mi și mie Doamne, tot ceea ce doar Tu crezi că-mi este de folos; fie Doamne așa cum voiești Tu și nu după voia mea. Binecuvântat fie Numele Tău Cel Sfânt în vecii vecilor, Amin.

Doamne, ne rugăm pentru cei care nu au timp să se roage, pentru cei care nu au credință, ce nu au nădejde în Dumnezeu; ne mai rugăm pentru săraci, pentru care nimeni nu se roagă.

Și mai pomenește Doamne și pe cei săraci adormiți întru Domnul și care nu au pe nimeni care să-i pomenească. Amin!

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.