Maica Domnului coboară mila lui Dumnezeu peste sufletele care o cheamă în ajutor

Întreaga viață pământească a Maicii Domnului a fost și a rămas o taină. La fel este și lucrarea ei în viața noastră. Ajutorul ei nimeni nu-l poate vedea, dar îl poate percepe și simți mai ales la vreme de necaz și ispită grea.

Părintele Ilie Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria ne arată cum intervine Maica Domnului în viața noastră și ne scapă de probleme.

Ajutorul Maicii Domnului

 

„În casele unora, după cum vine la urechea noastră, este mare tulburare. Nu se împacă soțul cu soția, nu se iubesc frații, se bat, se judecă, se ceartă – neorânduială”.

În această situație grea, cineva din casă, mai milos și mai evlavios, sau mama care aude de problemele copiilor, împreunează mâinile, coboară genunchii la pământ și sloboade lacrimi, chemând ajutorul Maicii Domnului.

„[…] care e mai credincios, pune mâna pe un Acatist al Maicii Domnului, îngenunchează undeva singur într-o cameră și începe a se ruga: „Maica Domnului, liniștește casa noastră, liniștește pe tata, pe mama, pe copii, pe ceilalți, și dă-le înțelegere, dragoste, alinare”.

Așa se explică de ce de multe ori certurile se opresc brusc și lumea se împacă.

„S-a dus ura, s-a risipit iuțirea, tulburarea dorința de răzbunare, și s-a liniștit familia. De cine? Maica Domnului, cu mila ei, cu îndurarea ei, a coborât mila lui Dumnezeu peste acele sufletele care o cheamă în ajutor”.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este cea mai mare ocrotitoare și mijlocitoare a creștinilor. Ea sprijină și miluiește tot sufletul întristat și necăjit, și îi apără mai cu seamă pe monahi în războiul nevăzut.
În ceasul cel mai rău, să nu uităm să strigăm din inimă la Maica Domnului, ca rugăciunile ei să se aducă izbăvire și să slobozească peste sufletele noastre mila și iertarea lui Dumnezeu.

____________________________

Sursă: Creștin Ortodox, Predica la sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului: https://www.crestinortodox.ro/predici/predica-sarbatoarea-acoperamantul-maicii-domnului-146753.html

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. MAICA LUMINII MILUIESTE-NE PE NOI PĂCĂTOSII AMIN AMIN AMIN

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.