Noi beneficii ale ULEIULUI de SEMINȚE de CÂNEPĂ descoperite de cercetători

Potrivit unui studiu recent, publicat în Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară, cânepa este o plantă plină de uleiuri cu un potențial benefic pentru sănătatea noastră.

Ulei de Semințe de Cânepă

Ulei de Semințe de Cânepă

Cânepa este un derivat al canabisului, cunoscut și sub numele de marijuana, folosită de cel puțin 2.000 mii de ani la noi în țară în industria textilelor, în medicină și alimentație.

Semințele de cânepă sunt surse nutriționale foarte bogate. Conțin vitamine antioxidante – A, beta-caroten și E, precum și fosfor, magneziu, calciu, sulf și potasiu. Uleiul de semințe de cânepă este o sursă echilibrată și completă de acizi grași polinesaturați – Omega-3, Omega-6 și Omega-9 (într-un raport optim de 1:3). Acești acizi sunt recomandați în osteoporoză, imunitate scăzută, diabet, colesterol mare, menopauză, sindrom premenstrual și boli neurologice.

33% din compoziția semințelor de cânepă o reprezintă proteinele ușor digerabile, care oferă organismului toți aminoacizii necesari pentru repararea și construirea țesuturilor corpului, pentru întărirea imunității și producerea de anticorpi.

Un alt beneficiu al uleiului de semințe de cânepă este conținutul ridicat de clorofilă, un compus regăsit de regulă în plantele verzi, închise la culoare, care purifică sângele, crește energia, oferă claritate minții, și menține corpul într-o stare alcalină, prevenind astfel bolile.

Semințele de cânepă au fost interzise în America de Nord în anul 1930, când toate soiurile de canabis au devenit ilegale, din cauza conținutului de tetrahidrocanabinol (THC). THC este un compus cristalin activ din canabis, care induce starea de euforie la cei care utilizează această plantă ca narcotic.

Cânepa cu un conținut scăzut de THC (0,3%) a fost legalizată de Uniunea Europeană, fiind folosită la producerea de medicamente, produse de papetărie și materiale textile. Studiile recente au arătat că THC – compusul activ din canabis poate fi benefic în bolile autoimune și dermatologice.

Cercetătorii au descoperit alți câțiva compuși benefici pentru sănătate în uleiul de semințe de cânepă: steroizi, alcooli alifatici și acizi linoleici. Aceștia s-au dovedit utili în prevenirea bolilor coronariene, în scăderea colesterolului, reducerea riscului de atac de cord și de ateroscleroză.

Uleiul de semințe de cânepă posedă totodată proprietăți antioxidante și anti-cancerigene, datorate unui tip de alcool numit pitol. Tocoferolul este un alt antioxidant din cânepă care luptă împotriva bolilor degenerative, precum Alzheimer.

Uleiul de semințe de cânepă poate fi folosit ca aliment, adăugate la salate sau alte preparate, sau ca supliment nutrițional – se iau câte 10-20 ml pe zi, ca atare. Uleiul de semințe de cânepă nu trebuie încins.

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. Buna ziua,eu am o punguta de seminte de cinepa ..cum se consuma stie cineva? semintelee sunt mici maronii dar nu stiu cum sa le folosesc?

  2. Buna ziua,
    V-as sugera sa faceti articole si despre alimente (naturale) seminte, etc, benefice pe perioada sarcinii 🙂 In rest nota 20 pentru site! Numai bine!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.