ULEIUL de CÂNEPĂ – un remediu valoros în COLESTEROL mărit, CANCER, ASTM, afecțiuni NEUROLOGICE

Cânepa sălbatică industrială (Cannabis sativa) este una din cele mai vechi plante medicinale cultivate pe pământul românesc. Impresionează prin faptul că este înzestrată cu capacitatea de a vindeca boli incurabile.

Semințele de cânepă sunt folosite din vechime ca leac pentru răni deschise și inflamații ale pielii. Au proprietăți tonice, laxative și regenerative.

Ulei de Cânepă

Efectele sale curative sunt bine cunoscute și de călugări. Părintele Simeon de la Mănăstirea Pătrunsa, fost inginer chimist, care a trăit până la 106 ani, spunea despre această plantă că ajută în zeci de afecțiuni.

Beneficiile sale se datorează conținutului bogat în acizi greși esențiali Omega-3, Omega-6 și Omega-9.

Cânepa are un rol important în sănătatea cardiovasculară, datorită faptului că reglează relativ repede nivelurile ridicate ale colesterolului și trigliceridelor. Totodată, aceasta este benefică și în accidente vasculare ischemice, ischemice și convulsii.

Menționăm de asemenea utilitate ei în astm bronșic, afecțiuni oculare, artrită, insuficiență renală, osteoporoză, neuropatie diabetică, ulcer varicos, tromboză și psoriazis.

În scop terapeutic trebuie folosite doar soiurile de cânepă cu un conținut redus de tetrahidrocannabinol (THC), un compus care produce efecte halucinogene și din care este produsă marijuana.

Acest compus nu trebuie să depășească 0,3% dintr-un preparat pe bază de cânepă. Trebuie să știm că plantele masculi au mai puțin THC și pot fi utilizate în scop medicinal.

La magazinele naturiste putem găsi semințe de cânepă și ulei de cânepă, care pot fi consumate ca supliment alimentar sau ca remediu adjuvant.

__________________________________________________________________________________________________________

Uleiul de cânepă este recomandat persoanelor care suferă de astm bronșic, datorită faptului că ajută la dilatarea bronhiilor.

Administrat pe o perioadă de 20 de zile, acesta ameliorează durerile neuropatice asociate cu scleroza multiplă, precum și alte boli neurologice.

Cura constă în administrare a câte 10 picături de ulei dimineața și seara, după masă. Efectele vor fi mult mai bune dacă acestea sunt diluate cu ½ pahar de ceai de tei.

Acest tratament poate da roade bune și în boli mai grave, precum traumatisme craniene sau ischemie cerebrală, datorită faptului că uleiul de cânepă reduce tensiunea intra-craniană. În plus, are proprietăți anticonvulsive.

Un alt domeniu în care uleiul de cânepă acționează ca un adjuvant prețios este cel oncologic. La bolnavii de cancer care fac chimioterapie, uleiul de cânepă reduce efectele secundare și mărește speranța de viață.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mariana Borloveanu, Cânepa reduce colesterolul și trigliceridele, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 8, 10 februarie – 10 aprilie 2016, Editura Lumea Credinței, pp. 6-8

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.