7 motive convingătoare să mâncăm semințe de cânepă

Unii experți spun că semințele de cânepă sunt un aliment complet din punct de vedere nutrițional.

Sunt o sursă vegetală de proteine, grăsimi sănătoase și alți nutrienți esențiali pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor moderne.

7 motive convingatoare sa mancam seminte de canepa

7 motive convingatoare sa mancam seminte de canepa

Conțin Omega-3 și Omega-6

Cânepa este o sursă bogată de acizi grași esențiali care stimulează nivelul de sănătate: acid alfa-linoleic (ALA), Omega-3 și Omega-6.

Aceștia se numesc “esențiali” deoarece corpul nostru nu îi poate produce, dar are nevoie de ei pentru energie și pentru buna oxigenare a țesuturilor active ale corpului.

Semințele de cânepă conțin o proporție adecvată de 3:1 Omega-3 și Omega-6.

Benefice pentru inimă și creier

Includerea acestor semințe în dietă ajută la reducerea riscului de boli de inimă.

Acizii grași Omega-3 sunt în mod deosebit utili în reducerea hipertensiunii arteriale și a colesterolului. Creierul nostru conține concentrații mari de Omega-3.

De aceea consumul de semințe de cânepă susține memoria și procesele cognitive.

Au proprietăți antiinflamatoare

Acizii grași Omega-3 din sunt compușii din semințele de cânepă responsabili pentru reducerea inflamațiilor din corp.

Inflamațiile sunt un factor cu risc major de boli, în special boli cardiovasculare.

Ele pot declanșa aproape orice afecțiune, de la obezitate, migrene și probleme tiroidiene, până la diabet, boli de inimă, accident vascular cerebral și ADHD.

Conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali

Semințele de cânepă sunt o sursă completă de proteine, la fel ca și carnea de pui sau de pește.

Acestea conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali (din cei 21) pe care corpul nu-i produce.

Experții în nutriție susțin că organismul nostru are nevoie de un anumit tip de proteine de calitate, din surse vegetale, aflate într-un echilibru perfect.

Semințele de cânepă conțin un raport corect de edestină (65%) și albumină (35%).

Conțin globulină – o substanță vitală pentru sistemul imunitar

Semințele de cânepă sunt probabil cea mai bună sursă de materii prime pentru producerea de globulină – o parte integrantă a proteinelor din sânge.

Consumul acestor semințe aprovizionează sistemul imunitar cu imunoglobulină necesară pentru fabricarea de anticorpi care combat bolile.

O sursă bună de minerale

Semințele de cânepă conțin magneziu, fosfor, fier și zinc. 3 linguri de semințe de cânepă de pot oferi 50% din doza zilnică recomandată de magneziu și fosfor, 25% din doza zilnică necesară de zinc, și 15% din doza zilnică necesară de fier.

Aceste minerale sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, buna oxigenare a corpului și întărirea imunității.

O sursă de lapte vegetal

Din semințele de cânepă se poate prepara un lapte vegetal recomandat celor care au intoleranță la lactoză sau celor care țin un regim vegetarian.

Laptele de cânepă nu conține reziduuri de pesticide toxice.

Pentru a extrage toate aceste beneficii, putem adăuga câte semințe de cânepă la salate, în smoothie-uri sau în alte preparate, sau putem consuma lapte din semințe de cânepă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

    • dintr-o anume canepa stimata doamna,din canepa indiana sau salbatica . va uitati cam mult la stirile de 2 bani. doar la acele stiri banala canepa e confundata de mascatii plini de cultura ce intra peste babute in case si dau foc la cele cateva fire de canepa ce le au cultivate in curti. ba pe deasupra in loc sa-si recunoasca ignoranta ,mai duc in catuse taranii la politie. halal tara, dar nu ma vait,noi am votat.

    • Exista doua tipuri de canepa: canepa pentru drog (Cannabis Indica) si canepa pentru obţinerea de fibre textile (Cannabis Sativa), ale carei seminte decorticate le consumam. Se confunda aceste doua tipuri pentru simplul fapt că ambele au denumirea CANNABIS. Cannabis sativa (canepa) .Planta de cânepă are acţiune hipnotică, analgezică, sedativă, antispastică, bronhodilatatoare, antibiotică, estrogenă, antiemetică şi anticonvulsivă.Preparatele medicinale din cânepă au efecte sedative şi de aceea sunt utilizate în terapii din domeniile neurologic şi psihiatric.
      Datorită proprietăţilor analgezice, cânepa poate fi aministrată în afecţiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afectiuni ale căilor respiratorii – astm, emfizem, bronşită cronică, în nevralgii şi în boli psihice.
      De asemenea, substanţele din plantă sunt eficienteîn caz de diaree, tumori, depresie, surmenaj, migrene, anestezii locale şi boli ale căilor urinare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.