PROTEINE într-o formă delicioasă – batoane cu ovăz, nuci și semințe, care pot înlocui o masă

Aceste batoane proteice sunt ideale pentru cei care vor să mănânce sănătos și să-și crească nivelul de energie într-un mod natural. Se prepară în câteva minute și sunt foarte hrănitoare. Pot înlocui micul-dejun, sau se pot lua la pachet, pentru a se servi între mese, ca o gustare. Pe lângă proteine și fibre, conțin și foarte multe grăsimi sănătoase și calorii. Așadar, nu mâncați prea multe într-o zi.

Batoane Proteice

Batoane Proteice

1. Batoane cu ovăz și unt de arahide fără coacere

Ingrediente

• 1 bol de fulgi de ovăz
• 200 g de stafide sau curmale
• 1 ceașcă de migdale, nuci sau caju
• 1 lingură de unt de arahide
• opțional: 1 lingură de pudră de spirulină

Preparare

Migdalele se macină la robot sau se dau prin mașina de tocat. Se combină cu stafidele și fulgii de ovăz și se adaugă suficientă apă sau lapte, cât să se lege ca o pastă, nu foarte moale. La final se adaugă și untul de arahide și pudra de spirulină, și se omogenizează. Stafidele sunt dulci, dar dacă doriți batoanele mai dulci, adăugați și 1-2 lingurițe de miere de albine.

Luați puțină compoziție în mână și încercați să formați o biluță. Dacă se leagă, este bună, dacă este prea moale, se mai pun câțiva fulgi de ovăz. Din această masă de aluat se modelează batoane în dimensiunile dorite, și se dau la frigider.

2. Batoane cu ovăz și semințe, coapte în cuptor

Ingrediente

• 2 cești de stafide
• 2 căni de fulgi de ovăz
• 1 ceașcă de nuci
• câte o ceașcă de semințe (de in, de chia, de susan, de dovleac)
• 2 banane
• 2-3 ouă
• 1 plic de zahăr vanilat
• apă și sare

Preparare

Nu e obligatoriu să folosiți toate tipurile de semințe din lista de ingrediente. Folosiți doar ce vă place, sau ce aveți în casă.

Nucile și semințele de dovleac se macină la robot, blender sau prin mașina de tocat. Se amestecă apoi cu fulgii de ovăz, stafidele, semințele de in și semințele de susan. Se adaugă zahărul vanilat și sarea. Semințele de in se pot măcina și ele prin râșnița de cafea, pentru a fi mai ușor de digerat.

Bananele se pasează piure și se incorporează în compoziția uscată de mai sus. Ouăle se bat separat și se adaugă și ele. Se amestecă totul bine, iar la final se mai pune puțină apă, cât să se lege compoziția ca o pastă lipicioasă, din care se pot modela biluțe.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde toată compoziția, uniform. Se dă la cuptorul încins circa 15-20 de minute, până când compoziția este coaptă.

3. Batoane proteice gata în 3 minute

Ingrediente

• 120 g e fulgi de ovăz
• 120 g de unt de arahide
• 120 g de miere sau sirop de agave
• 1/4 linguriță de sare
• 2 linguri de pudră proteică la alegere (din semințe de cânepă, din zer, din ciocolată etc)
• 1/4 linguriță de sare
• opțional: 1 mână de fulgi de ciocolată, stafide, merișoare, caise uscate sau alte fructe uscate

Preparare

Se amestecă toate ingredientele până se obține o masă omogenă. Compoziția rezultată se întinde într-o tavă de 8 x 8 sau de 9 x 14, tapetată cu hârtie de copt, și se acoperă cu un alt strat de hârtie de copt. Se apasă cu mâinile peste hârtie pentru a fixa și uniformiza cât mai bine compoziția în tavă. Se dă la frigider peste noapte, pentru a se întări. Dimineața se taie în batoane, sau alte forme dorite.

Sursă imagine:

http://www.goodlifeeats.com/2011/01/molasses-and-ginger-granola-bars.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.