Pastă de miere și lavandă pentru arsuri – o rețetă simplă dar eficientă

Mierea este unul din cele mai rapide remedii pentru răni, tăieturi, arsuri și multe alte probleme ale pielii.

Cea mai bună este mierea Manuka, care s-a dovedit extrem de eficientă împotriva infecțiilor, inclusiv a celor cu patogeni rezistenți la antibiotice.

Pasta de miere si lavanda pentru arsuri – reteta simpla dar eficienta

Pasta de miere si lavanda pentru arsuri – reteta simpla dar eficienta

 

Deși este destul de scumpă, merită procurată și ținută în casă pentru a o putea folosi la nevoie, mai ales dacă aveți copii.

Numeroase studii au arătat că mierea poate ajuta la vindecarea unei game variate de afecțiuni externe, de la arsuri până la ulcere ale pielii și răni.

Utilizările sale în tratamentul rănilor datează de mii de ani, de pe vremea Egiptului antic. A fost de asemenea folosită în medicina chineză și în Roma antică, fiind menționată și în Biblie.

Studiile moderne au arătat că mierea este eficientă împotriva a cel puțin 80 de tulpini de bacterii pozitive și negative, diferite tipuri de ciuperci, inclusiv bacterii rezistente la antibiotice, precum Stafilococul auriu.

Mierea curăță infecția, reduce inflamația și edemul, conferă un mediu hidratant, vindecător, îmbracă rana într-o peliculă protectoare, hrănește direct rana cu glucoză, vitamine și aminoacizi care accelerează procesul vindecării celulare, ameliorează durerea, reduce incidența formării de cicatrici hipertrofice.

Lavanda este de asemenea una din cele mai eficiente plante pentru arsuri. Chimistul și parfumierul francez Rene-Maurice Gattefosse a descoperit beneficiile lavandei când a suferit arsuri grave în urma unei explozii în laborator.

A descoperit că esența de lavandă (cu care a clătit rănile) a stopat cangrena, a redus durerea și a inițiat procesul de vindecare.

Pastă de lavandă și miere – rețetă

Ingrediente

• 90 g de miere
• 20 de picături de ulei esențial de lavandă

Preparare

După cum vedeți, rețeta este foarte simplă. Aveți nevoie doar de 2 ingrediente: miere și ulei esențial de lavandă.

Amestecați pur și simplu mierea cu uleiul de lavandă, până la deplina incorporare, și transferați pasta obținută într-o cutiuță, într-un borcănel de sticlă sau într-un tub compresibil.

Dacă aveți aceste două ingrediente în casă și nu ați apucat să preparați această alifie, le puteți folosi și separat în cazul unei urgențe.

Întindeți un strat de miere peste regiunea pielii afectate de arsură și puneți câteva picături de ulei esențial de lavandă deasupra. Bandajați și lăsați să acționeze câteva zile.

Este un remediu de prim-ajutor extrem de eficient. Nu îl folosiți decât pentru arsuri minore.

Dacă arsura acoperă o suprafață mare a corpului sau este severă și însoțită de dureri, mergeți de urgență la medic.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Wellness Mama, Lavender Honey Burn Salve: https://wellnessmama.com/60261/lavender-honey-burn-salve/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.