Frunze de Iederă – Aplicații Externe Dureri Reumatice, Celulită, Ulcer Varicos

Frunzele de iederă (Hedera helix linn) conțin o sevă miraculoasă cu proprietăți analgezice prin care elimină durerile musculare și articulare. Aplicațiile externe cu frunze de iederă ajută de asemenea la eliminarea apei din țesuturi și combaterea celulitei.

Frunze de Iederă (Hedrix )

Frunze de Iederă (Hedera helix)

1. Comprese cu frunze de iederă

Se toacă 200 g de frunze de iederă și se pun la fiert într-un litru de apă la foc mic, 15 minute. Se lasă la răcit, și cu ajutorul unui tifon, se aplică pe locul afectat (dureri reumatice, fracturi, inflamații sau edem).

2. Cataplasme cu iederă și făină

Se pun la fiert pe baie de aburi 100 ml de tinctură de iederă până când aceasta se evaporă și se ajunge 30 de ml de esență. Esența se amestecă cu făină de in sau de grâu, sau cu argilă. Pasta subțire care rezultă se pune pe o bucată de tifon și se așează pe locul bolnav, legat lejer. Cataplasma se ține jumătate de oră, până la calmarea durerilor cauzate de fracturi sau entorse, ulcer varicos sau degerături.

3. Cataplasme cu iederă și ardei iute

Se toacă mărunt câte frunze de iederă proaspete și se amestecă un pic de pulbere de ardei iute, până se obține o pastă omogenă. Acest amestec se pune pe o bucată de tifon și se aplică pe locul dureros. Deasupra se pune o bucată de nailon sau folie de plastic, și se lasă să acționeze jumătate de oră. Este un leac miraculos pentru durerile reumatice, dat fiind faptul că iedera reduce intensitatea durerii prin proprietățile analgezice, iar ardeiul iute stimulează circulația sângelui.

4. Iederă pentru celulită

Se amestecă o linguriță de tinctură de iederă cu o linguriță de ulei esențial de lămâie și 100 ml de lapte demachiant. Se aplică pe zonele corpului atinse de celulită și se masează, dimineața și seara. Preparatul se păstrează în recipiente de plastic la frigider.

Frunze de Iederă (Herdera helix)

Frunze de Iederă (Herdera helix)

5. Băi cu iederă

Se prepară o infuzie concentrată din 200 grame de frunze proaspete de iederă (mărunțite) și 2 litri de apă. Ceaiul rezultat se toarnă în apa din cadă și se face o baie de 10-20 de minute.

Se face câte o baie la două zile, timp de 14 zile, de 4-5 ori pe an. Băile cu iederă ajută la alinarea durerilor de reumatism sau sciatică, la vergeturi sau tumori ale țesutului muscular.

6. Decoct de iederă pentru păr

Se prepară un decoct din 2 linguri de frunze de iederă mărunțite, 2 linguri de frunze de nuc mărunțite și un litru de apă. Se fierbe 10-15 minute, apoi lichidul obținut se toarnă în apa folosită la spălat părul.

Este un leac bun anti-mătreață și anti-căderea părului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.