Astmul şi crizele astmatice – remedii naturiste

Afecţiunile respiratorii apar de regulă în copilărie, sau la tinereţe. Astmul nu-i ocoleşte însă nici pe adulţi, nici pe cei maturi. 

Crizele asmatice au la bază multiple cauze. Poate fi vorba despre inflamarea membranelor mucoase, despre infecţii ale tractului respirator sau de expunerea la un mediu toxic.

Persoanele atinse de oboseală cronică la nivel fizic şi psihic sau copleşite de emoţii puternice pot de asemenea experimenta crize de astm.

Dificultăţile respiratorii pot dura câteva minute, ore sau chiar zile întregi.

Din fericire, există remedii naturiste prin care astmul poate fi ţinut sub control.

Ulei de floarea-soarelui

Bolnavii de astm sunt sfătuiţi să încerce un tratament cu o lingură de ulei de floarea-soarelui înainte de culcare, pentru o respiraţie uşoară şi un somn odihnitor.

Crizele de astm apar mai ales pe timpul nopţii.

Ceapă cu miere

Se taie o ceapă în felii subţiri şi se combină cu miere. Se lasă peste noapte la macerat, apoi se înlătură ceapa.

Din mierea rezultată se ia câte o lingură, de 3-4 ori pe zi.

Hrean cu lapte

Se prepară un amestec din câteva linguri de hrean ras şi o cană cu lapte.

Se pune la fiert pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se va administra în timpul crizelor asmatice pentru un efect de calmare.

Inhalaţii 

La astm, inhalaţiile pot fi foarte benefice. Se poate face o inhalaţie cu frunze de aloe vera, cartofi sau cimbru.

Se acoperă capul cu un prosop şi se stă aplecat deasupra unui vas larg, pentru a inhala porii.

Tinctura de lobelia

Se prepară un amestc din 4 linguri de frunze de lobelia şi 4 linguri de smântână de lobelia (obţinută prin măcinarea plantei).

Acest amestec se va pune la macerat pentru 14 zile în 4 căni de oţet de zmeură. Din amestecul rezultat prin filtrare se ia câte o lingură atunci când apare criza asmatică.

În cazul în care criza este puternică, se poate administra câte o lingură la fiecare 10 minute. Nu consumaţi lobelia în exces, pentru că supradozajul duce la scăderea tensiunii arteriale şi inclusiv la comă.

Oţet de zemură

Acest leac este ideal pentru calmarea tuselor provocate de astm. Se prepară din 8 căni de zemură zdrobită şi 8 căni de oţet de mere.

Se lasă la macerat 2 zile, apoi se strecoară. Se adaugă puţin zahăr şi se pune la fiert până siropul devine gros. Se poate bea diluat în ceai sau cu sirop.

Amestec de plante cu miere

În crizele astmatice foarte bune rezultate dă ceaiul dintr-o lingură de podbal, cimbru, lumânărică şi lobelia.

Se adaugă acest amestec de plante la 2 căni cu apă şi se fierbe la foc mic, timp de 30 de minute. Se strecoară lichidul şi se adaugă 2 căni cu miere.

Din acest preparat se ia câte o lingură, până se ameliorează dificultatea respiratorie.

Infuzie de afine 

Fitoterapeuţii recomandă sucul de afine ca un remediu naturist pentru dilatarea bronhiilor şi calmarea crizelor de astm.

Afinele se pisează şi se păstrează la frigider, într-o sticlă bine închisă. Când apare criza, se poate prepara o infuzie din 3 linguriţe de afine pisate la o cană de apă fierbinte.

Ţigară din plante medicinale

Acest tratament este originar din America de Sud şi a fost folosit cu precădere de amerindieni. Se prepară un amestc dintr-o cană de frunze de podbal, rozmarin, cimbru, silur şi lentica.

Se pisează bine ingredientele şi se adaugă într-o foiţă. Se rulează ca o ţigară şi se trage fumul.

Fumul de rozmarin uscat şi pisat (adăugat într-o pipă) are de asemenea efect de uşurare a respiraţiei.

Astmaticilor li se mai recomandă rădăcina de lumânărică, infuzia din seminţe de anason, ceai de fenicul sau ceaiul din frunze de trei-fraţi-pătaţi.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.