Mâncare de vinete și ardei la cuptor – rețetă hrănitoare de post

Gătitul de post poate fi o adevărată provocare pentru unele familii. Un ghid sau o carte de bucate bună poate fi de un real ajutor în acest sens.

Mai jos veți găsi o idee de rețetă de post care este nu doar sănătoasă, ci și gustoasă. Întreaga familie o poate servi cu interes.

Mancare de vinete si ardei

Mancare de vinete si ardei

Este vorba despre o mâncare de vinete și ardei, care a fost publicată într-o carte care se numește „Cele mai Delicioase 45 de Rețete de Post”.

Conține o adevărată colecție de mâncăruri savuroase din ingrediente vegetale.

 Cumpără cartea 

Cele mai delicioase 45 retete de post

Cele mai delicioase 45 retete de post

Rețetele sunt simple, ieftine și la îndemâna oricui. Unele provin din bucătăria tradițională, altele sunt propuneri mai inedite.

Mâncărurile de post trebuie să fie nu doar gustoase, ci și sănătoase și hrănitoare. Gătitul de post trebuie să fie axat pe ingrediente naturale și integrale, precum legume, leguminoase, verdețuri, cereale, fructe, nuci și semințe.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

În perioada posturilor trebuie să evităm pe cât posibil alimentele vegetale din comerț, care conțin o mulțime de aditivi.

Pentru a nu fi tentați să cumpărăm produse semi-preparare, congelate sau conservate, este necesar să gătim în casă, din alimente integrale.

Mâncare de vinete și ardei – rețetă

Ingrediente

• 1/2 kg de vinete
• 250 g de ardei grași
• 250 g de roșii
• 1-2 căței de usturoi
• 1/2 legătură de pătrunjel
• ulei, sare și piper după gust

Mod de preparare

Vinetele și ardeii se coc în cuptor, pe gril sau pe grătar. Se decojesc și se scot cotoarele cu semințe de la ardei. Legumele se taie apoi fâșii pătrate.

Cepele și usturoiul se curăță, se toacă solzișori sau mărunt și se călesc în puțin ulei.

 Cumpără cartea 

Mancaruri de post

Mancaruri de post

Mâncarea se asamblează în straturi. Într-un bol lat (larg), se așează un rând de ceapă călită, apoi un rând de vinete și unul de ardei. se adaugă apoi un rând de roșii tăiate cubulețe sau rondele și usturoi zdrobit. Se presară sare și piper.

Se continuă astfel, alternând straturile, până terminați toate ingredientele. La final, mâncarea se decorează cu pătrunjelul tocat mărunt.

O puteți servi la orice masă a zilei, cu pâine sau lipie. Este bună și ca garnitură la o porție de orez, piure sau paste.

 Cumpără cartea 

Retete vegane centrul Podis

Retete vegane centrul Podis

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu vinete și ardei, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de vinete cu roșii și ardei, în stil marocan – un deliciu de vară!
Vinete în sos de ardei și usturoi – rețetă ucraineană
Salată de vinete, ardei și roșii coapte – rețetă din Azerbaijan
Vinete la cuptor cu ardei și roșii – rețetă mănăstirească

Sursă articol: Mâncare de vinete și ardei, Cele mai Delicioase 45 de Rețete de Post, Editura Erc Press, p. 31

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.