Florile de soc întineresc organismul și ajută la slăbit – cum să le folosești
Socul poate fi considerat o adevărată farmacie a naturii. Nu mai puțin potrivită este comparația cu o fântână a tinereții.
Atât florile, cât și fructele socului au proprietăți curative remarcable. În ceea ce privește factorul de întinerire, florile de soc ar putea fi o soluție pentru persoanele mature.
Un experiment realizat de Institutul Național de Nutriție Științifică din Elveția a confirmat acest lucru. Cercetătorii elvețieni au evaluat efectele consumului de soc pe 200 de persoane de vârsta a II-a și a III-a.
Cuprins
Cura cu flori de soc întinerește organismul
Participanții la studiu au primit câte 9-15 g de flori de soc în fiecare zi, timp de 1 săptămână. Planta a fost preparată sub formă de pulbere sau infuzie combinată.
Socul a dat rezultate la peste 90% dintre participanți. Efectele cele mai notabile au fost:
- eliminarea excesului de lichid din țesuturi
- eliminarea toxinelor din corp
- scăderea în greutate
- reglarea tensiunii arteriale
- îmbunătățirea proceselor de digestie și defecație
- îmbunătățirea memoriei
- creșterea capacității de concentrare
Un procent însemnat dintre participanți au declarat că în urma curei cu soc s-au simțit la fel de ageri din punct de vedere intelectual sau cognitiv ca în perioada tinereții.
Se pare că socul îmbunătățește nu doar funcțiile cognitive, ci și tonusul psihic. Persoanele care au participat la experiment s-au simțit mai pline de viață, de optimism și de energie.
Cum se prepară pulberea de soc
Pulberea se obține din florile de soc uscate și măcinate fin prin râșnița electrică de cafea. Pudra rezultată se păstrează într-un borcan de sticlă cu capac.
Recipientul trebuie ținut într-un loc rece, ferit de razele soarelui. Pulberea de soc trebuie consumată cât mai repede, în maxim 14 zile.
Se pot administra câte 3 lingurițe rase pe zi, pe stomacul gol. Pudra de soc se poate adăuga în ceaiuri calde, în apă, sucuri, iaurt sau alte preparate.
Cum se prepară infuzia combinată de soc
Se folosesc 3-4 lingurițe de flori mărunțite. Acestea se pun în 500 ml de apă rece și se lasă la macerat peste noapte (circa 8 ore). Maceratul se filtrează și păstrează.
Planta rămasă se pune la fiert cu 500 ml de apă pentru 5 minute. După răcire se strecoară și se combină cu maceratul obținut anterior.
Aceasta este infuzia combinată de soc, care se poate folosi intern sau extern. Pentru cura internă sunt recomandate 1-2 căni pe zi.
Ceaiul de soc este util și în afecțiuni precum răceală, gripă, bronșită, sinuzită, tulburări nervoase, colesterol crescut, constipație, reumatism.
Cum se prepară uleiul de flori de soc
Cura internă cu soc poate fi completată de un tratament extern, bazat pe ulei de soc.
Acest preparat se poate face în casă din 15 linguri de pulbere de flori de soc și 500 ml de ulei. Uleiul folosit poate fi ulei de măsline, de floarea-soarelui, de migdale, de cocos, de in etc.
Socul se lasă la macerat în ulei 14 zile, apoi se filtrează. Uleiul rezultat se păstrează într-o sticlă brună, cu capac.
Se aplică pe piele și se masează. Este un remediu bun pentru pielea uscată.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă, pe care vă recomand să le citiți:
Cum sa faci apă din flori de soc pentru piele și imunitate
Cum să faci ulei din flori de soc pentru piele
Pulberea și infuzia din FLORI de SOC – utile în bronșită, sinuzită, rinită, infecții gripale
Cum să îți detoxifici corpul și să slăbești cu floare de soc
Sursă articol: Ilie Tudor, Florile de soc (Sambucus nigra), Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2008/819/medicina-naturii-44/florile-de-soc-9600