Cum te ajută mușețelul să slăbești

Efortul de a pierde în greutate nu ține doar de utilizarea unor strategii alimentare. Fără reducerea caloriilor și mișcare fizică nu se poate slăbi, fără îndoială. Un alt impediment, la fel de mare, este stresul.

Ceaiul de mușețel v-ar putea ajuta în această privință. Studiile au arătat că această plantă atenuează anxietatea și depresia asociate cu obezitatea.

Cum te ajuta musetelul să slabesti

Cum te ajuta musetelul să slabesti

Dietele grase sunt promotoare de diabet și sindrom metabolic, dar și de alte afecțiuni asociate. Persoanele cu exces ponderal și tulburări metabolice pot manifesta simptome similare anxietății.

Cum te ajută mușețelul să slăbești

Mușețelul ajută la slăbit prin mai multe mecanisme:

  • reduce stresul
  • îmbunătățește somnul
  • ușurează digestia
  • detoxifică organismul

Mușețelul atenuează stresul, anxietatea și depresia asociată cu obezitatea

Obezitatea provocată de dietele bogate în grăsimi a fost asociată cu un risc crescut de diabet de tip 2 și sindrom metabolic, dar și cu simptome de anxietate sau depresie.

Un studiu apărut în jurnalul „Nutritional Neuroscience” a arătat că ceaiul de mușețel combate tulburările comportamentale și inflamația neuronală asociate cu obezitatea.

Efectul protector al mușețelului împotriva comportamentului anxios asociat cu o dietă grasă a fost investigat pe șobolani. Extractul de decoct de mușețel a anulat modificările neuro-comportamentale și tulburările biochimice și moleculare ale animalelor hrănite cu o dietă grasă.

Adjuvant în curele de slăbire

Acest studiu prezintă dovezi clare că obezitatea, anxietatea și depresia sunt interconectate. Cercetarea mai arată că mușețelul poate fi un agent terapeutic eficient în combaterea tulburărilor de comportament provocate de obezitate.

Ținând cont de rezultatele acestor studii, ceaiul de mușețel poate fi inclus în dietele de slăbit, ca adjuvant pe lângă regimul în sine.

Are un efect relaxant și anti-strescare le poate ajuta pe persoanele care vor să piardă în greutate.

Stresul crește poftele alimentare, îndeosebi pentru mâncăruri bogate în zahăr și grăsimi. Expunerea prelungită la stres crește nivelul de cortizol, care determină la rândul lui creșterea apetitului.

Ceaiul de mușețel poate fi asociat cu ceai verde. Acestea din urmă are un efect direct asupra greutății corporale, în sensul că mărește rata metabolică. Așa cum au arătat mai multe studii, ceaiul verde ajută la scăderea grăsimii corporale.

Articole similare

Pe site-ul nostru nostru puteți găsi și alte rețete pentru slăbit:

Ceai pentru slăbit pe care să-l bei seara – rețetă indiană
5 sfaturi pentru slăbit din medicina indiană (Ayurveda)
Fuego: Eu am slăbit pentru că am renunțat la făinoase

Surse articol:

1. Tea Culture of the World, Why is chamomile tea the best for weight loss: https://teacultureoftheworld.com/blogs/all/why-is-chamomile-tea-the-best-for-weight-loss
2. Mohamed-Amine Jabri, Kaïs Rtibi & Hichem Sebai(2022) Chamomile decoction mitigates high fat diet-induced anxiety-like behavior, neuroinflammation and cerebral ROS overload, Nutritional Neuroscience, 25:7, 1350-1361, DOI: 1080/1028415X.2020.1859727
3. Jody Braverman, Jill Corleone, How to drink chamomile tea to help you lose weight, Live Strong: https://www.livestrong.com/article/418493-how-to-drink-chamomile-tea-to-help-you-lose-weight/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.