Ceai pentru slăbit pe care să-l bei seara – rețetă indiană

Mirodeniile sunt înzestrate cu beneficii impresionante. Majoritatea au proprietăți antioxidante și antimicrobiene.

Multe din ele susțin digestia și pot fi incluse în curele de slăbire.

Ceai pentru digestie si slabit, din medicina indiana

Ceai pentru digestie si slabit, din medicina indiana: Jcomp / Topntp26

În acest articol vă prezentăm un mod simplu de a folosi mirodeniile pentru pierderea în greutate. Este vorba despre un ceai care stimulează digestia, metabolismul și somnul.

Servit seara, după masă, ajută la producția de enzimele digestive și sucuri gastrice.

Ceai pentru slăbit din cultura indiană – rețetă

Ingrediente

  • 1 linguriță de semințe de coriandru
  • 2 semințe de cardamom
  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • opțional: 1 linguriță de miere naturală
  • 1 cană de apă

Mod de preparare

Indienii obișnuiesc să prăjească puțin mirodeniile înainte de a le folosi la gătit. Acest lucru este valabil și în cazul ceaiului.

Puneți semințele de coriandru și de cardamom într-o tigaie, la foc mic. Amestecați des și lăsați-le cât să se rumenească puțin și să înceapă să elibereze aromele.

Următorul pas este să le măcinați prin râșnița electrică de cafea. Puteți folosi de asemenea un pistil și mojar. Semințele trebuie măcinate bine, până devin pulbere.

Puneți apa pentru ceai la înfierbântat. Adăugați ghimbirul ras și pulberea de semințe. Amestecați și puneți vasul pe foc. Când începe să clocotească, reduceți temperatura. Fierbeți ceaiul la foc mic timp de 1-2 minute.

Stingeți focul și puneți capacul. Lăsați la infuzat încă 2 minute. Strecurați apoi ceaiul. După ce s-a răcorit, adăugați mierea.

Ceaiul se consumă călduț, la o distanță de minim 40 de minute după cină. Autoarea rețetei recomandă o cură de 3 săptămâni. Susține că acest ceai ajută la pierderea în greutate.

Pe lângă faptul că ajută la slăbit, este benefic și pentru somn. Are un efect calmant, și de aceea trebuie consumat în cursul serii, înainte de culcare.

Ceaiul din coriandru, cardamom, ghimbir și miere susține sănătatea mai multor organe, precum ficat, vezică, pancreas și rinichi.

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Coriandrul conține quercetină, vitaminele A, C, K, potasiu, calciu, fier, acid folic, potasiu, fibre alți fitonutrienți.

Semințele acestei plante ajută ficatul să crească secreția de sucuri și acizi biliari, stimulând astfel digestia.

Semințele de coriandru susțin de asemenea enzimele care descompun proteinele. În medicina tradițională sunt folosite în indigestie, diabet, reumatism și dureri articulare.

Au proprietăți antioxidante, neuroprotectoare, anxiolitice, anticonvulsivante, analgezice, hipolipidemiante, hipglicemiante, antimicrobiene, antiinflamatoare și anticancerigene.

Quercetina ajută la accelerarea metabolismului.

Un studiu a arătat că 2-5 g de semințe măcinate de coriandru pe zi îmbunătățesc metabolismul lipidelor. Ajută la arderea grăsimii corporale.

Coriandrul contribuie la curățarea ficatului. Este de asemenea util în detoxifierea corpului de metale grele.

Este indicat în indigestie, aciditate crescută, balonare sau dureri abdominale. Ajută la scăderea zahărului din sânge. Combate infecțiile.

La rândul lui, cardamomul ajută la slăbit. Acționează benefic asupra digestiei și sistemului respirator. Are activități antioxidante, antiinflamatoare și metabolice.

Consumate de persoanele obeze, semințele de cardamom favorizează pierderea în greutate. Studiile pe animale au arătat că acestea modulează axa neuroendocrină care reglează aportul de mâncare, greutatea corporală, activitatea mitocondrială și arderea caloriilor.

Șoarecii hrăniți cu semințe de coriandru au luat mai puțin în greutate, în ciuda consumului mai mare de alimente. Coriandrul reduce în mod special grăsimea viscerală. Previne acumularea de lipide în ficat.

Semințele de coriandru modulează apetitul, crește lipoliza în țesuturile adipoase și metabolismul oxidativ mitocondrial în ficat și mușchii scheletici. Prin aceste efecte, cresc consumul de energie și reduce masa de grăsime corporală.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru slăbit:

2 băuturi cu care să îți începi ziua dacă vrei să slăbești
Meniu indian cu care slăbești 1 kg pe zi
Dieta cu hrișcă și kefir – slăbești 1 kg pe zi! Cum se face și ce beneficii are

Surse articol:

1. FoodFitness&Fun, One cup at bedtime for 21 days to lose weight: https://www.youtube.com/watch?v=JF231330Atg&ab_channel=FoodFitness%26Fun
2. Eidi M, Eidi A, Saeidi A, Molanaei S, Sadeghipour A, Bahar M, Bahar K. Effect of coriander seed (Coriandrum sativum L.) ethanol extract on insulin release from pancreatic beta cells in streptozotocin-induced diabetic rats. Phytother Res. 2009 Mar;23(3):404-6. doi: 10.1002/ptr.2642. PMID: 19003941.
3. Prachayasittikul V, Prachayasittikul S, Ruchirawat S, Prachayasittikul V. Coriander (Coriandrum sativum): A promising functional food toward the well-being. Food Res Int. 2018 Mar;105:305-323. doi: 10.1016/j.foodres.2017.11.019. Epub 2017 Nov 21. PMID: 29433220.
4. Delgadillo-Puga C, Torre-Villalvazo I, Cariño-Cervantes YY, García-Luna C, Soberanes-Chávez P, de Gortari P, Noriega LG, Bautista CJ, Cisneros-Zevallos L. Cardamom (Elettaria cardamomum (L.) Maton) Seeds Intake Increases Energy Expenditure and Reduces Fat Mass in Mice by Modulating Neural Circuits That Regulate Adipose Tissue Lipolysis and Mitochondrial Oxidative Metabolism in Liver and Skeletal Muscle. Int J Mol Sci. 2023 Feb 15;24(4):3909. doi: 10.3390/ijms24043909. PMID: 36835337; PMCID: PMC9960522.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.