ULEI de CĂTINĂ cu gălbenele și sunătoare – pentru ulcere, boli de ficat, afecțiuni oculare, rinită, răni

Uleiul de cătină este un produs extrem de valoros pentru sănătate. Susține sistemul cardiovascular, previne bolile de stomac și de ficat, protejează pielea și vindecă mucoasele.

Are utilizări medicinale deopotrivă interne și externe.

Ulei de catina cu galbenele si sunatoare

 

Uleiul de cătină este bogat în numeroase vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul împotriva îmbătrânirii și a bolilor cronice, precum cancer.

Semințele și frunzele de cătină sunt bogate în quercetină, un flavonoid care reduce tensiunea arterială și riscul de boli cardiace. 

ULEI DE CĂTINA – BENEFICII

La persoanele cu un nivel crescut de grăsimi în sânge, uleiul de cătină scade colesterolul și trigliceridele. Totodată, studiile pe animale au arătat că acesta reduce nivelurile de zahăr din sânge și poate preveni diabetul.

Fructele sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, biotină, vitaminele b1, B2, B6, B9, C și E.

Peste 50% din grăsimile din uleiul de cătină sunt grăsimi mono- și poli-nesaturate, adică grăsimi sănătoase. Furnizează toate cele 4 tipuri de acizi grași esențiali: Omega-3, Omega-6, Omega-7 și Omega-9.

Datorită conținutului bogat în flavonoide, uleiul de cătină întărește imunitatea, crește rezistența la îmbolnăviri și ne apără de infecții (E. coli, HIV, herpes).

Consumul de ulei de cătină protejează celulele ficatului de daune și leziuni, datorită conținutului de grăsimi sănătoase, carotenoide și vitamina E.

La nivel extern, uleiul de cătină stimulează regenerarea pielii, ajută la vindecare mai rapidă a rănilor, reduce inflamațiile cauzate de expunerea la razele ultraviolete și protejează pielea de radiațiile produse de acestea.

Uleiul de cătină îmbunătățește elasticitatea pielii, previne uscarea pielii și ajută la vindecarea arsurilor și escarelor.

Compușii din uleiul de cătină (îndeosebi flavonoidele, quercetina, vitamina E și carotenoidele) protejează corpul împotriva canceruluiTestele în eprubetă au arătat că extractele de cătină previn răspândirea cancerului în corp.

Uleiul de cătină îmbunătățește digestia, previne și tratează ulcerele stomacale, reduce simptomele de menopauză, tratează uscăciunea oculară, roșeața și arsura de la nivelul ochilor, reduce inflamația articulară și simptomele de depresie.

______________________________

ULEI DE CĂTINĂ CU GĂLBENELE ȘI SUNĂTOARE

Uleiul de cătină cu adaos de gălbenele și sunătoare susține sănătatea mucoaselor, a pielii și a organelor interne.

Produsul are efecte tonice la nivel general, antianemice, vitaminizante, imunostimulatoare și regenerante la nivel ocular și cutanat. Este totodată antioxidant, antiinflamator și cicatrizant.

ULEI DE CĂTINĂ – UZ INTERN:

– ulcer gastric și duodenal
– boli de ficat
– rectocolită ulcero-hemoragică
– anemie, astenie
– miopie, glaucom, cataractă, hipermetropie, hemeralopie

ULEI DE CĂTINĂ – UZ EXTERN:

– eczeme
– arsuri
– răni
– alergodermii
– rinită acută, rinită cronică (se pun picături în nas, de 3 ori pe zi, 10 zile)
– fisuri anale

MOD DE UTILIZARE

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani – 5 picături, de 2-3 ori pe zi. Copiii peste 12 ani și adulții – 15-20 de picături, de 2-3 ori pe zi. O cură cu ulei de cătină poate dura 6-8 săptămâni. Pentru utilizare externă, se aplică 5-10 picături local, pe zona afectată.

Acest produs poate fi folosit și pe perioada sarcinii și alăptării. Trebuie evitat de persoanele cu alergii la oricare din ingredientele produsului.

______________________________

Bibliografie:
Healthline, Top 12 Health Benefits of Sea Buckthorn Oil: https://www.healthline.com/nutrition/sea-buckthorn-oil

[wcepe_products ids=’3733, 5435, 4322′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.