O soluție care te ajută să calci mai ușor rufele dificile

Călcatul rufelor este o activitate migăloasă, care necesită timp și răbdare. Pentru unele soții, este cea mai neplăcută sarcină pe care o au de îndeplinit. Mai ales călcarea cămășilor.

Unele haine se calcă ușor, în timp ce altele au cute adânci și rămân boțite chiar și după ore de osteneală!

Solutie pentru calcarea rufelor

Soluție pentru călcarea rufelor dificile: Freepik – www.freepik.com

Cu siguranță multe femei ar vrea să afle un truc prin care pot călca mai ușor cămășile, draperiile, lenjeria de pat și alte rufe dificile.

În magazine putem găsi diverse soluții pentru călcarea și apretarea rufelor. Însă ele conțin substanțe chimice, sau sunt scumpe și nu merită.

Vestea bună este că putem prepara o astfel de soluție în casă, din ingrediente simple, naturale și ieftine.

Soluție pentru călcarea rufelor – rețetă

Ingrediente

  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 500 ml de apă
  • opțional: 1-2 picături de ulei esențial 

Metodă

Încălziți puțin apa într-un ibric. Adăugați amidonul și amestecați cu telul până la dizolvare.

Turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator (pentru a o folosi mai ușor). Adăugați uleiul esențial (dacă folosiți), puneți capacul și agitați sticla. Puteți folosi ulei esențial de lămâie sau de lavandă. Acestea au un parfum deosebit.

Soluția are o culoare albicioasă, însă nu pătează rufele închise la culoare. Înainte de fiecare utilizare trebuie să agitați recipientul pentru a omogeniza ingredientele.

Citește și – Cu ce se curata fierul de calcat – 6 solutii simple!

Mod de utilizare

Întindeți rufele pe masa de călcat. Pulverizați puțină soluție pe suprafața care urmează să fie călcată. Lăsați să pătrundă în țesătură (circa 30 de secunde), apoi începeți să călcați.

Nu trebuie să udați materialul complet. Puteți stropi din când în când hainele în timp ce le călcați.

Această soluție întinde materialul și ajută fierul să calce mai ușor rufele și să netezească pliurile adânci. În plus, oferă texturilor o rezistență mai mare la pete.

Amidonul era folosit în vechime pentru apretarea diverselor țesături și (cămăși, milieuri, prosoape, fețe de masă, fețe de pernă și alte articole de lenjerie). Clătirea rufelor cu apret le dădea mai multă asprime, luciu și prospețime.

Este bine să aveți această soluție la îndemână pentru a vă ușura călcatul cămășilor sau pentru a avea mai mult succes cu draperiile sau materialele din in care se boțesc foarte tare și se calcă greu.

Precauții

Nu folosiți această soluție cu amidon pe orice fel de haine. Este indicat să faceți un mic test înainte. Aplicați pe partea din interior a materialului și urmăriți „reacțiile”.

Citește și – Soluție-„minune” de albire a rufelor albe

Sursă: Rețete Ușoare, Soluție pentru călcat rufele: https://retete-usoare.eu/solutie-pentru-calcat-rufele-pregatita-in-conditii-casnice-simplifica-aceasta-sarcina/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.