Rețete Naturiste Simple Pentru Ochi Umflați și Cearcăne

Foarte multe persoane au probleme cu zona de sub ochi, care se inflamează și creează un aspect pufos, inestetic. Apectul de ochi umflați, încercănați, se datorează stresului, alergiilor, schimbărilor hormonale sau dietelor sărace în vitamine și minerale. Oboseala cronică, nopțile nedormite, sau consumul excesiv de sodiu (alimente sărate) care cauzează retenția de apă, sunt alte cauze ale ochilor inflamați.

Rețetă Naturistă Ochi Umflați și Cearcăne
Rețete Naturiste Pentru Ochi Umflați și Cearcăne

Rețete Naturiste Pentru Ochi Umflați și Cearcăne

Specialiștii recomandă ca tratament pe termen lung pentru ochi obosiți și reducerea inflamațiilor schimbarea regimului alimentar și insistarea pe consumul de sucuri de legume și fructe.

Un remediu care te poate salva rapid de ochi umflați și cearcăne este o pastă pe bază de cimbru, fenicul, ulei de lămâie și mentă pe care o poți prepara acasă.

INGREDIENTE

1 bulb de fenicul
6-8 crenguțe de cimbru
5 picături de ulei esențial de lămâie
5 picături de ulei esențial de mentă

PREPARARE

Amestecă bulbul de fenicul cu cimbrul într-un blender. Pune acest amestec într-un vas pe foc cu puțină apă și adu-l la punctul de fierbere. Pune-l deoparte, acoperă cu capacul și lasă-l 20 de minute la infuzat. Adaugă uleiul de lămâie și mentă și amestecă bine. Crema astfel omogenizată se păstrează într-un borcan de sticlă, cel mul 7-10 zile la frigider.

După ce amestecul s-a răcit, se ia pur și simplu puțină cremă pe deget și se aplică pe zona de sub ochi. Sau se poate folosi un disc demachiant cu care se tamponează regiunea inflamată de sub ochi. Această cremă se aplică dimineața sau seara, atunci când ochii au aspectul cel mai pufos. Nu se clătește cu apă. Dacă apar iritații, se îndepărtează rapid cu apă. Trebuie avut atenție pentru a nu introduce produsul în ochi. Unele persoane observă rezultate imediate după aplicarea cremei, iar altele au confirmat îmbunătățiri după câteva zile de utilizare.

Toate aceste ingrediente lucrează în armonie pentru a reduce inflamația pielii de sub ochi. Feniculul în sine are proprietăți care pot întineri pielea. Uleiul de mentă este un anti-inflamator natural, în timp ce uleiul de lămâie curăță și elimină toxinele din organism. Cimbrul este un remediu anti-bacterian binecunoscut, care poate înlătura petele de pe ten. De altfel, cimbrul este renumit pentru capacitatea de a trata acneea. Toate aceste ingrediente naturale lucrează împreună pentru remedierea ochilor iritați și umflați.

Alte remedii la domiciliu pentru ochi umflați

Apă și sare. Adaugă un praf de sare într-o ceașcă de apă caldă și înmoaie în soluția salină un disc de bumbac. Aplică soluția pe zona de sub ochi și las-o să acționeze 15 minute.

Legume și fructe congelate. Mitul feliilor de castravete, cartof sau căpșuni aplicate pe ochi pentru reducerea inflamațiilor sunt adevărate. Aplică 2 felii de castravete sau cartofi înmuiate în apă rece pe ochi și lasă-le să acționeze 15 minute.

2 linguri reci. Pentru o remediere rapidă, pune 2 linguri mari în frigider timp de 10 minute, apoi aplică-le pe pleoapele închise până când se încălzesc.

Albuș de ou. Bate 2 albușuri de ou și cu o pensulă, aplică pasta pe cearcăne. Lasă-o să se usuce 15 minute, apoi clătește pielea cu apă.

Frunze de mentă. Toacă mărunt câteva frunze de mentă și zdrobește-le. Aplică pasta rezultată pe cearcăne și lasă-o să acționeze 20 de minute. La final, clătește cu apă caldă.

 

 

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. multumesc raspuns, asa am si noi mari probleme cearcanele mele umflate de dimineata !!!, am dat tratament , dupa perioada saptaminii, totusi iar , nu sa dat bine deloc?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.