Mănăstirea Prislop, locul ȋn care cerul se deschide și se simt prezențele divine

Trecut în neființă, însă mai viu ca niciodată, cel mai mare duhovnic român din secolul al XX – lea, părintele Arsenie Boca, continuă să atragă la Mănăstirea Prislop zeci de mii de oameni.

În urmă cu mai bine de 100 de ani s-a născut un om cu totul special: Zian Boca, cel care mai târziu avea să își pună amprenta inconfundabilă asupra oamenilor care i-au ieșit în cale.

Manastirea Prislop

Manastirea Prislop: Creștin Ortodox

Părintele cu darul înainte vederii 

Atras de aspectul mistic al religiei, părintele Arsenie Boca aprofundează acest aspect la Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos, locul în care reușește să își dezvolte practicile mistice creștine.

Un părinte cu darul vederii duhovnicești. Așa îl caracterizau preoții vremii pe părintele mistuit de iubirea pentru Dumnezeu, dar și pentru oameni.

Tot preoții, martori ai acelor vremuri, spuneau despre duhovnic că avea darul de a citi gândurile oamenilor. Nu puține au fost cazurile în care părintele știa, înainte de a vorbi cu persoana în cauză, trecutul, prezentul și viitorul, arătând celor cu adevărat interesați, calea spre îndreptare.

arsenie boca

Mormantul lui Arsenie Boca: România TV

Întâmplări inexplicabile, considerate minuni

Despre vindecările miraculoase săvârșite de către părintele Arsenie Boca există nenumărate relatări. Una dintre cele care merită amintite este legată de moartea mamei sale.

Închis fiind la Canal, marele duhovnic află de moartea mamei sale prin puterea dată de Duhul Sfânt. Ceea ce avea să urmeze a fost cu totul inexplicabil: părintele resuseste să dispară subit timp de câteva ore și să participe efectiv la înmormântarea celei care i-a dat viață.

Câteva ore mai târziu, gardienii aveau să il găsească în afara penitenciarului, uimiți fiind de modul în care a reuşit să iasă dintr-o celulă închisă.

Vindecări miraculoase și energii divine la mormântul părintelui

Pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie, aflat în cimitirul Mănăstirii Prislop din județul Hunedoara, pelerinul trebuie să urce o cărare împrejmuită de brazi, cu păduri ce parcă vorbesc și îl pregătesc de marea întâlnire.

O lume în care timpul parcă s-a oprit și energiile ies din pământ, schimbând, pentru totdeauna, viața trecătorilor pe aceste meleaguri.

Mormântul este mereu înconjurat de flori, iar despre iarba din jurul acestuia se spune că nu ofilește niciodată.

Cei care ingenuchează în fața crucii spun că orice temere din suflet le dispare, că păcatele le sunt iertate, iar rugăciunile le sunt ascultate și chiar îndeplinite.

‘’Eu acum nu vă pot ajuta, dar dacă am să plec de aici să știți că v-ajut, numai să veniți la mine! Pentru cel ce varsă o lacrimă la mormântul meu, eu mă voi ruga la Dumnezeu!’’. Sunt cuvintele părintelui, lăsate drept testament pentru credincioși.

Apariții misterioase

Mormântul lui Arsenie Boca este vizitat anual de mii de turiști, mulți dintre ei plecând convinși că au fost martorii unei minuni făcute de părinte.

Mai mult decât atât, mormântul duhovnicului pare a fi și un loc al întâmplărilor paranormale, pelerinii sosiți aici descriind zona ca fiind încărcată de energii pozitive puternice, momente de liniște și uşurare sufletească.

Un loc în care drumul spre ceruri este încă deschis și din care lumina divină coboară pe pământ și mângâie sufletele celor ajunși aici.

mormantul-parintelui-arsenie-boca

Lumina de la mormant: România TV

Este vorba despre lumina sfântă care coboară asupra mormântului și care continuă să impresioneze: este o rază de soare mult mai puternică decât cele obișnuite, ce pare să se ambiționeze în a rămâne în cadru, chiar dacă cel care filmează schimbă de mai multe ori unghiul aparatului.

Despre părintele care și-a pictat scena morții sale pe zidurile unei biserici cu mult înainte ca aceasta să se întâmple, s-au auzit multe minuni, vindecările miraculoase pe care le-a săvârșit rămânând adânc întipărite în memoria colectivă a românilor.

O altă minune petrecută recent la mormântul părintelui constă într-o înregistrare făcută la Prislop, pe care s-a putut surprinde silueta unui bărbat care aduce foarte mult cu părintele.

Acesta pare să țină o carte în mână, așa cum și Arsenia Boca obișnuia să își țină biblia. Ceea ce a uimit și a întărit și mai mult credința pelerinilor a fost silueta semi – transparentă, prin care se puteau vedea copacii din spate. Semn divin, spun cei cu credință în Dumnezeu.

Citeşte mai multe despre:

12 comentarii

  1. Doamne ,ajuta – ne ,iarta pacatele noastre facute cu stiinta sau cu nestiinta ,iarta pacatele copiilor mei ,da -le intelepciune ,putere ,sanatate si credinta ,ocroteste-mi familia ,de tot ce
    -i rau ,binecuvanteaza -mi familia si ai grija de ei ,amin !

  2. Sfinte părinte roagate pt noi pacatosii acum si in ceasul morții noastre amin!!!

  3. Doamne ajuta !Sfinte Parinte Arsenie ,roaga-te pentru noi !

  4. DOAMNE AJUTA SI DA-NE SANATATE TE RUGAM! AMIN!

  5. Cerul se deschide daca noi urmam calea D-ui ,nu la Prislop ci in orice colt al inimi noastre .Pina cind poporul acesta asteapta minuni?

  6. e foarte adevärat Mia Hentea Mateoc . poporul asteaptä doar de dat nu dä nimica lui D –EU din päcate doamne iartä poporul ästa care o ai acuma

  7. SF PARINTE ARSENIE BOCA STIU CA ESTI ALATURI DE MINE MI TEAI ARATAT IN COLTUL CAMEREI UNDE STAU SI DE ATUNCI MA ROG IN PERMANENTA SAMI ASGULTI GLASUL RUGACIUNI MELE CA NECAZUL MIL STI TE ROG FA SI PENTRU MINE ACEASTA MINUNE SA MA POT LINISTI SI SA MA ROG LA SF ICOANA A TA ASA CUM STIU SI SATI MULTUMESC CU LACRIMI HARUL TAU SA SE VERSE SIN SUFLETUL MEU MULTUMESC SI TE IUBESC CUM STIU AMIN DOAMNE AJUTA.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.