Cum se prepară corect ceaiul de TURMERIC
Turmericul este una din cele mai puternice plante medicinale din lume. Studiile au arătat că acesta poate preveni și trata peste 500 de afecțiuni diferite.
Toate beneficiile consumului de turmeric se datorează compusului activ numit curcumină. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene, anti-diabetice, detoxifiante și neuroprotectoare.
Printre cele mai importante efecte terapeutice demonstrate științific se numără:
– distrugerea cancerului multi-rezistent
– distrugerea celulelor canceroase din rădăcină
– protejarea împotriva daunelor cauzate de radiații
– reducerea inflamațiilor periculoase din corp
– protejarea împotriva toxicității cu metale grele
– prevenirea și regresarea bolii Alzheimer
– combaterea diabetului
– reducerea durerilor articulare
Deși la noi încă nu a ajuns rădăcina de turmeric, ne putem bucura totuși de beneficiile acestui condiment sub formă de pulbere sau capsule. Îl putem găsi la magazinele naturiste.
Indienii au un mod special de a prepara ceaiul de turmeric. Ei folosesc adesea lapte în loc de apă, iar licoarea obținută arată și are gust ca laptele cu gălbenuș preparat la noi pentru alungarea răcelii.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3309, 5294, 5198′ button=’Cumpără aici’]
Ceai de turmeric – rețetă
Acest ceai nu se prepară ca și ceaiul clasic, prin infuzarea sau fierberea plantelor. Se prepară mai întâi o pastă din pulbere de turmeric, piper negru și mere.
Piperul negru conține piperină, un compus care crește de sute de ori absorbția compusului activ din turmeric (numit curcumină), iar mierea ajută la legarea pastei și totodată îndulcește ceaiul în mod natural.
Puneți ½ linguriță de pulbere de turmeric și 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat într-o cană. Adăugați 1 linguriță de miere, și amestecați bine, până când obțineți o pastă omogenă. Turnați peste această pastă apă clocotită și amestecați.
În ceaiul de turmeric puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Dacă vă întrebați cum este la gust, imaginați-vă o diversitate de arome: dulce, iute, amărui.
Un alt ingredient care favorizează absorbția turmericului în corp este grăsimea. În acest scop, puteți folosi puțin uleiul de cocos sau ulei de măsline.
Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/can-turmeric-alleviate-500-causes-human-suffering
de unde poti sa ei acest medicament?
turmericul e un condiment, si-l gasesti in magazinele naturiste
Cu ce se poate inlocui mierea?
multumesc pentru raspuns dar da am probleme cu gastrita si arsuri se poate sa consum turmeric?
Nu este indicat cine suferă de reflux şi gastrita
putin da mult nu.
Renunțați la miere. Nu este obligatorie. faceți pasta cu apă.
Dacă o persoana nu poate consuma piper, dar ar avea nevoie de turmeric și de proprietățile sale, cu ce poate sa îl consume și sa aibă același efect..?
Luați capsule cu turmeric, de la magazinele naturiste.
este super,super bun!
Mierea daca este utilizata la o temperatura mai mare de 35-40 grade isi pierde din proprietati
cu apa clocotita peste miere :)))
Se poate consuma si ca o bautura racoritoare!