Cum se prepară corect ceaiul de TURMERIC

Turmericul este una din cele mai puternice plante medicinale din lume. Studiile au arătat că acesta poate preveni și trata peste 500 de afecțiuni diferite.

Ceai de Turmeric Preparare

Ceai de Turmeric Preparare

Toate beneficiile consumului de turmeric se datorează compusului activ numit curcumină. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene, anti-diabetice, detoxifiante și neuroprotectoare.

Printre cele mai importante efecte terapeutice demonstrate științific se numără:

– distrugerea cancerului multi-rezistent
– distrugerea celulelor canceroase din rădăcină
– protejarea împotriva daunelor cauzate de radiații
– reducerea inflamațiilor periculoase din corp
– protejarea împotriva toxicității cu metale grele
– prevenirea și regresarea bolii Alzheimer
– combaterea diabetului
– reducerea durerilor articulare

Deși la noi încă nu a ajuns rădăcina de turmeric, ne putem bucura totuși de beneficiile acestui condiment sub formă de pulbere sau capsule. Îl putem găsi la magazinele naturiste.

Indienii au un mod special de a prepara ceaiul de turmeric. Ei folosesc adesea lapte în loc de apă, iar licoarea obținută arată și are gust ca laptele cu gălbenuș preparat la noi pentru alungarea răcelii.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3309, 5294, 5198′ button=’Cumpără aici’]

Ceai de turmeric – rețetă

Acest ceai nu se prepară ca și ceaiul clasic, prin infuzarea sau fierberea plantelor. Se prepară mai întâi o pastă din pulbere de turmeric, piper negru și mere.

Piperul negru conține piperină, un compus care crește de sute de ori absorbția compusului activ din turmeric (numit curcumină), iar mierea ajută la legarea pastei și totodată îndulcește ceaiul în mod natural.

Puneți ½ linguriță de pulbere de turmeric și 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat într-o cană. Adăugați 1 linguriță de miere, și amestecați bine, până când obțineți o pastă omogenă. Turnați peste această pastă apă clocotită și amestecați.

În ceaiul de turmeric puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Dacă vă întrebați cum este la gust, imaginați-vă o diversitate de arome: dulce, iute, amărui.

Un alt ingredient care favorizează absorbția turmericului în corp este grăsimea. În acest scop, puteți folosi puțin uleiul de cocos sau ulei de măsline.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/can-turmeric-alleviate-500-causes-human-suffering

Citeşte mai multe despre:

13 comentarii

  1. de unde poti sa ei acest medicament?

  2. Nu este indicat cine suferă de reflux şi gastrita

  3. Dacă o persoana nu poate consuma piper, dar ar avea nevoie de turmeric și de proprietățile sale, cu ce poate sa îl consume și sa aibă același efect..?

  4. Mierea daca este utilizata la o temperatura mai mare de 35-40 grade isi pierde din proprietati

  5. cu apa clocotita peste miere :)))

  6. Se poate consuma si ca o bautura racoritoare!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.