Faimoasa SUPĂ ANTI-CANCER a doctorului Fuhrman

Această supă cu proprietăți anti-cancer, plină de vitamine și prospețime a fost concepută de dr. Joel Fuhrman, nutriționist și medic de familie, specializat în prevenirea și vindecarea bolilor prin metode naturale și nutriționale.

Supa Anticancer a dr. Fuhrman

Supa Anticancer a dr. Fuhrman

Dr. Fuhrman este unul din cei mai bine vânduți autori și un expert în nutriție și vindecarea naturală recunoscut la nivel internațional. Cartea sa, Eat to Live (Mănâncă Pentru a Trăi), publicată în anul 2003, s-a vândut în peste 1.000.000 de copii și a fost publicată în numeroase limbi.

Supă anti-cancer – rețetă

Această supă, devenită celebră în întreaga lume, ajută la curățarea corpului de toxine, încărcarea lui cu nutrienți și întărirea imunității. Este și foarte gustoasă, preponderent dulce, datorită cantității mari de morcovi folosiți. Dacă nu vă plac supele dulci, o puteți acri cu borș crud de tărâțe.

Ingrediente

• 240 g de mazăre sau fasole uscată
• 4 cepe medii
• 6-10 dovlecei
• 1, 2 – 1, 5 litri de suc de morcovi 
• 470 ml de suc de țelină verde
• 3 tulpini de praz tăiate rondele
• 2 legături de kale, varză sau broccoli tocate
• 350 g de ciuperci
• 230 g de caju
• 1 litru de apă
• vegeta de casă sau alte condimente

Preparare

Puneți boabele de fasole sau mazăre și apa într-o oală mare, pe foc mic. Când începe să clocotească, dați focul la mic și lăsați fasolea să fiarbă. Adăugați dovleceii întregi, bine spălați. Adăugați apoi sucul de morcovi (aveți nevoie de circa 5 kg de morcovi pentru a extrage 1 litru de suc), sucul de țelină (aveți nevoie de 2 legături de țelină verde pentru suc) și vegeta.

Puneți ceapa, prazul (spălat frunză cu frunză) și kale spălate bine într-un blender. Adăugați și puțin lichid din supă pentru a mixa mai ușor legumele. După ce s-au făcut pastă, adăugați-le în oală.

După ce s-au înmuiat, scoateți dovleceii și pasați-i în blender împreună cu nucile caju până când rezultă o masă cremoasă. În loc de caju puteți folosi nuci românești. Vor da supei un gust fabulos. Adăugați și acest amestec în oală.

Adăugați ciupercile și continuați să fierbeți supa până când fasolea se înmoaie, circa 2 ore.

Informații suplimentare

Dacă doriți să scurtați durata de fierbere a supei, puteți fierbe fasolea înainte, într-un vas separat, rămânând doar să o adăugați în supă spre final, când s-au fiert și celelalte legume.

Deși vi se pare că la această supă se folosește o cantitate foarte mare de suc de morcovi, trebuie menționat că morcovii sunt foarte importanți, deoarece au proprietăți anti-cancer puternice. Dacă nu aveți un storcător în casă, pasați morcovul în blender.

Nucile și fasolea sunt un adaos excelent de proteine de calitate, și în plus dau acestei supe un gust deosebit și o textură mai cremoasă, la fel și legumele pasate în blender.

O altă variantă de preparare a acestei supe este să fierbeți toate legumele întregi, apoi să le pasați în blender. Veți obține astfel o supă-cremă delicioasă.

Sursă: http://www.diseaseproof.com/archives/recipes-dr-fuhrmans-famous-anticancer-soup.html

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Foarte interesant. Este o informatie foarte valoroasa!

  2. Foarte interesant mulțumesc.

  3. Daca fierbem 2 ore, toate sucurile de fructe,ce mai ramane din ele??? Fug vitaminele ca nebunele…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.