Extractul de TĂMÂIE ameliorează OSTEOARTRITA la genunchi

Un studiu recent, publicat în 2019 în Phytoterapy Research a arătat că anumiți compuși din tămâie pot ajuta la ameliorarea simptomelor de osteoartrită la genunchi.

Osteoartrita se înscrie pe lista bolilor asociate cu vârsta. Este o tulburare generativă a articulațiilor, întâlnită peste tot în lume. Adesea este asociată cu o inflamație cronică, nerezolvată, care se manifestă prin durere, mobilitate redusă și calitate scăzută a vieții.

Tamaia reduce simptomele de osteoartrita la genunchi

 

Osteoartrita la genunchi este cea mai comună formă de artrită. Tratamentul standard presupune utilizarea de medicamente pentru reducerea durerii, precum antiinflamatoare nesteroidiene și Acetaminofen.

Din păcate, nu toate persoanele răspund la acest tratament. În plus, antiinflamatoarele nesteroidiene administrate pe termen lung sunt asociate cu efecte adverse grave, precum risc crescut de infarct și alte evenimente cardiovasculare, probleme gastrointestinale și renale.

Din acest motiv, oamenii de știință caută agenți antiinflamatori cu un profil de siguranță mai mare pentru pacienții cu afecțiuni reumatice sau artritice.

Tămâia îmbunătățește starea persoanelor cu osteoartrită la genunchi

Un astfel de agent antiinflamator natural s-a dovedit a fi tămâia (Boswellia serrata). Aceasta este folosită în medicina indiană de sute de ani pentru tratarea bolilor inflamatorii, inclusiv a osteoartritei la genunchi.

Studiile realizate în ultimii ani au arătat că extractul de rășină din Boswellia serrata are proprietăți antiinflamatoare puternice și activități anti-artritice și analgezice.

Principalii compuși cărora se datorează aceste beneficii sunt acizii boswellici AKABBA (acid 3-acetil-11-keto-beta-boswellic) și BBA (acid beta-boswellic). Aceștia acționează sinergic în reducerea inflamației și a durerii, diminuarea rigidității articulare și îmbunătățirea capacității fizice și funcționale.

Studiul a durat 120 de zile și a fost realizat pe 48 de pacienți cu osteoartrită la genunchi, care au fost împărățiți în două grupuri. Rezultatele au arătat că tratamentul cu extract de tămâie a îmbunătățit semnificativ funcția fizică prin reducerea durerii și a rigidității articulațiilor.

Radiografiile au arătat o îmbunătățire a golului din articulația genunchiului și o scădere a osteofitelor. Mai mult, acizii boswellici din tămâie au redus notabil nivelurile serice de proteina C-reactivă – un marker inflamator asociate cu osteoartrita la genunchi.

Nu au fost semnalate efecte adverse severe. Este primul studiu clinic, suficient de lung, care arată beneficiile constituenților din tămâie asupra osteoartritei la genunchi.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’11355, 8669, 9144, 4272′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Muhammed Majeed, Shaheen Majeed, Narayanan K. Narayanan, Kalyanam Nagabhushanam. A pilot, randomized, double‐blind, placebo‐controlled trial to assess the safety and efficacy of a novel Boswellia serrata extract in the management of osteoarthritis of the knee. Phytoterapy Research. 2019: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ptr.6338

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.