Macerat de USTUROI pentru persoanele cu DIABET – rețeta unui medic austriac

Un aliment atât de banal precum usturoiul poate aduce numeroase schimbări benefice la nivelul sănătății noastre, fiind de mare utilitate cardiacilor și diabeticilor.

Usturoiul este folosit în medicina naturistă de secole. Studiile moderne l-au arătat extrem de eficient în reducerea factorilor de risc cardiovascular, precum lipidele serice, tensiunea arterială și vâscozitatea sângelui.

Macerat de Usturoi

Macerat de Usturoi

Usturoiul are efecte cardioprotectoare asupra tuturor persoanelor, dar mai ales la diabetici, prin faptul că ajută la controlul nivelurilor anormal de mari ale glicemiei.

Numeroși cercetători au demonstrat că usturoiul previne și reduce complicațiile asociate cu diabetul zaharat de tip 2 prin faptul că reduce nivelurile mari de markeri inflamatori (proteina C-reactivă) și a unei enzime (adenozin deaminază) implicată în metabolism la persoanele cu diabet care sunt și obeze.

Cercetătorii au asociat nivelurile mari ale acestor două substanțe cu complicații pe termen lung la persoanele cu diabet necontrolat.

Un studiu realizat pe animale, publicat în Jurnalul Agricultural and Food Chemistry a arătat că usturoiul îmbunătățește sănătatea inimii la diabetici. Animalele care au primit ulei de usturoi au avut o protecție mai mare împotriva daunelor la nivelul inimii precum cardiomiopatia. Cercetătorii spun că usturoiul conține peste 20 de substanțe care contribuie la acest efect.

Câțiva compuși din usturoi (alicina, disulfură de alil propil, sulfoxid de S-alil cisteină) cresc nivelurile de insulină din sânge. Pe lângă faptul că reglează glucoza din sânge, consumul de usturo stimulează circulația sangvină, reduce nivelul colesterolului seric total și LDL și combate infecțiile.

Macerat de usturoi pentru diabetici

Terapeuta austriacă Maria Treben recomandă în cartea ei „Sănătate din Farmacia Domnului” rețeta cu usturoi a unui doctor din Austria superioară care a ajutat o femeie cu diabet.

Se iau 3 căpățâni mari de usturoi, se zdrobesc și se pun într-un borcan de sticlă de 1 litru. Acesta se umple cu rachiu de casă și se lasă la macerat vreme de 10-14 zile. După filtrare, se păstrează în sticluțe închise la culoare.

Se ia în fiecare dimineață, înainte de masă, 1 linguriță din acest macerat.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16320801
2. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/news/news-items/2013/april/garlic-may-help-reduce-long-term-diabetes-complications.aspx
3. http://www.greenmedinfo.com/blog/garlic-helps-keep-diabetic-hearts-healthy
4. http://www.diabetes.co.uk/news/2011/Oct/garlic-could-benefit-diabetes-management,-according-to-study-94312684.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.