TURMERIC + GHIMBIR – remedii confirmate științific pentru DURERI

Turmericul și ghimbirul sunt două plante înrudite, cu tulpini subterane, originare din Asia, care au demonstrat o eficiență deosebită în ameliorarea durerilor articulare și musculare.

Numeroase studii au arătat că turmericul este un remediu foarte bine tolerat în artrită, cu efecte rapide în ameliorarea durerilor, sensibilității și umflăturilor articulare.

Turmeric și Ghimbir Pentru Dureri

Turmeric și Ghimbir Pentru Dureri

Majoritatea efectelor terapeutice ale turmericului se datorează unui compus activ numit curcumină. Acesta are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. Curcumina blochează căile metabolice responsabile pentru producerea de compuși generatori de inflamații și durere.

Turmericul este superior medicamentelor antiinflamatoare

Studiile recente au arătat că turmericul are o eficiență comparabilă cu cea a medicamentelor nesteroidiene folosite în artrită sau alte inflamații, ba chiar superioară acestora, fără efecte secundare.

Cercetătorii belgieni de la Universitatea din Bruxelles au arătat că pacienții tratați cu extract de curcumă (câte 4-6 capsule pe zi) timp de 6 luni au raportat o reducere semnificativă a durerilor și o îmbunătățire a mobilității articulare și a calității vieții în primele 6 săptămâni. 50% dintre pacienți au putut întrerupe tratamentul cu medicamente analgezice și antiinflamatoare convenționale.

Și ghimbirul s-a dovedit un analgezic și un antiinflamator natural foarte bun, superior medicamentelor, datorită faptului că nu produce efecte secundare.

Extractele de ghimbir pot fi folosite pentru ameliorarea durerilor și îmbunătățirea calității vieții pacienților cu osteoartrită la genunchi, dureri de spate, dureri articulare și dureri musculare. Ghimbirul este de asemenea eficient în reducerea durerilor menstruale la femei.

Cum putem folosi turmeric și ghimbir pentru dureri

Turmericul poate fi consumat intern, sub formă de capsule sau ca și condiment, adăugat în mâncăruri, pâine și băuturi, dar și extern.

 Amestecați într-o cană ½ linguriță de pulbere de turmeric cu 1 linguriță de miere, 1 vârf de cuțit de piper negru măcinați și puțină apă, până obțineți o pastă. Preparați un ceai din rădăcină de ghimbir, fiert circa 10-20 de minute, apoi turnați-l peste pasta de turmeric din cană. Beți ceaiul rezultat călduț sau fierbinte.

Amestecați în părți egale pulbere de turmeric cu pudră de ghimbir și puțină apă sau ulei de măsline. Aplicați pasta obținută pe articulațiile dureroase.

Amestecați în cantități egale pulbere de turmeric, de ghimbir și de semințe de schinduf. Păstrați amestecul într-un borcănel de sticlă. Luați câte 1 linguriță, de 2 ori pe zi.

Surse:
http://www.turmericforhealth.com/turmeric-cures/turmeric-for-arthritis
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25352926
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26200194

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.