Tratament cu mătase de porumb pentru purificarea LIMFEI

Mătasea uscată de porumb este unul din cele mai puternice remedii diuretice naturale, cu efect în eliminarea pietrelor la rinichi și a excesului de apă din corp, precum și a kilogramelor în plus.

De altfel, ceaiul de mătase de porumb ajută la tratarea cistitelor, reducerea inflamațiilor, combaterea infecțiilor urinare și scăderea glicemiei la diabetici sau cei cu hiperglicemie.

Mătase de Porumb

Mătase de Porumb

Pulbere de mătase de porumb

Mătasea de porumb, consumată sub formă de pulbere, este un remediu eficient pentru eliminarea rapidă a limfei toxice.

Se pune o mână de mătase de porumb uscată în râșnița electrică de cafea și se macină până rezultă o pulbere fină. Se păstrează într-un borcănel de sticlă de culoare închisă, la loc răcoros și aerisit.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță rasă de pulbere de mătase de porumb, de 3 ori pe zi. Pulberea se ia la începutul fiecărei mese. Cura durează 10 zile, și se poate face de 4 ori pe an.

Mătase de porumb se poate recolta până la sfârșitul verii, când încă are o culoare galbenă-verde. Nu trebuie să fie roșie sau brună. Se taie stigmatele și se pun la uscat în loc umbros și aerisit. Mătasea este uscată și bună de măcinat atunci când nu mai este elastică. După ce s-a uscat se depozitează în pungi de hârtie sau săculeți de pânză. Se poate păstra cel mult doi ani. Este bine ca pulberea să se prepara în cantități mici, pentru a nu se oxida și a-și pierde proprietățile terapeutice.

Contraindicații

Preparatele pe bază de porumb sunt contraindicate persoanelor cu pietre mari la rinichi. Din cauza efectul diuretic, mătasea pune în mișcare calculii de dimensiuni mari și poate produce blocaje periculoase. Dacă pietrele s-au mișcat, mătasea de porumb este chiar indicată, deoarece accelerează eliminarea fără durere.

Sursa rețetei: “Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. „Drenarea „limfei este una si… „eliminarea” limfei este cu totul altceva. Atentie la redactarea textului !

  2. Da, dar acum ce bun ar fi niste porumb ………

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.