Maria Treben – Ceaiul de MĂTASEA-PORUMBULUI este un mijloc de slăbire eficace și inofensiv pentru supraponderali

Mătasea-porumbului este o resursă naturală de sănătate exploatată de decenii de medicina tradițională. Potrivit cercetătorilor de la Academia de Științe Medicale Chineze din Beijing, această parte a porumbului este foarte bogat în compuși bioactivi importanți.

Mătasea porumbului conține antioxidanți, proteine, vitamine, calciu, magneziu, uleiuri volatile, steroizi, saponine și taninuri. A fost folosită de zeci de ani ca diuretic, remediu antidiabetic sau hipoglicemiant, anti-depresiv și anti-oboseală. Ajută îndeosebi la tratarea afecțiunilor renale.

Ceai de Mătase de Porumb Pentru Slăbit

Ceai de Mătase de Porumb Pentru Slăbit – Maria Treben

Un leac eficient împotriva grăsimii nedorite

Cu un veac și jumătate în urmă, terapeuta de origine austriacă Maria Treben recomanda ceaiul de mătase de porumb persoanelor care se confruntă cu problema greutății corporale excesive. Iată ce spunea în cartea ei, „Sănătate din Farmacia Domnului”:

„Dacă aveți nevoie de un produs diuretic confirmat, atunci beți acest ceai de mătasea-porumbului, care este și un mijloc de slăbire eficace și inofensiv, actual pentru numeroșii supraponderali din societatea bunăstării.”

Într-o altă cartea, autoarea include această plantă în lista remediilor care pot ajuta la tratarea obezității: „Mătasea porumbului este foarte eficientă pentru slăbire și scăparea de grăsimea nedorită.”

Cum se prepară ceaiul de mătase de porumb

Se pune 1 linguriță cu vârf de mătasea-porumbului la infuzat în 240 ml de apă clocotită, și se lasă 30 de secunde. Ceaiul se strecoară și se bea ca atare, fără îndulcitori.

Se bea în cantități mari, până la 1 litru pe zi, cu înghițituri mici.

Doctorul urologist Alexander Fischbein spune că această cantitate de ceai de mătasea-porumbului are o putere incredibilă de a mișca lichidele din corp și de a ajuta la tratarea edemelor (retenție de lichide).

Mătasea de porumb se recoltează când porumbul este tânăr, iar boabele sunt fragede și au o consistență lăptoasă.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22890173
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19930631
3. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben
4. „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben
5. http://www.rjwhelan.co.nz/herbs%20A-Z/cornsilk.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.