Ceaiul de fructe SOC – excelent remediu antiviral și antiinflamator pentru răceală și reumatism
În America, siropul de fructe de soc este utilizat ca un remediu antiviral de excepție, mai ales pentru copii. La fel de bun este ceaiul de fructe de soc, recomandat îndeosebi în cazurile de răceală, gripă, febră sau dureri reumatice.
Ceai de fructe de soc: rețetă
Ingrediente
• 2 linguri de fructe de soc uscate
• 2 căni de apă
• 1 linguriță de miere
• opțional: 1 vârf de cuțit de scorțișoară și unul de turmeric
Se pun fructele de soc și apa într-un ibric, se adaugă și condimentele, și se aduce totul la punctul de fierbere. Se dă focul la mic și se lasă un sfert de oră, pentru ca toate substanțele vindecătoare din boabele de soc să fie eliberate. Luați ibricul de pe foc, strecurați și adăugați mierea.
♣ Efecte
Socul este o plantă medicinală complexă, foarte puternică, folosită din antichitate pentru tratarea bolilor. Atât florile, cât și fructele și frunzele se pot folosi în scop medicinal. Avem foarte multe motive să bem ceai de fructe de soc zilnic, sau cel puțin în perioada rece a anului, când suntem mai predispuși la infecții virale, răceli, gripă și dureri de oase și mușchi. Ceaiul de fructe de soc se poate procura de la magazinele naturiste.
Reduce inflamațiile și durerile articulare
Preparatele din fructe de soc sunt considerate cele mai puternice antiinflamatoare pe care natura ni le poate oferi. Persoanele care suferă de dureri articulare pot bea câte un ceai de fructe de soc de 3 ori pe zi pentru a observa rezultate pozitive. Funcționează la fel de bine și pentru cei care din cauza unei gripe sau răceli au dureri musculare.
Pe măsură ce îmbătrânim, articulațiile încep să devină tot mai sensibile și predispuse la dureri. Consumat zilnic, ceaiul de fructe de soc poate întârzia și ameliora aceste dureri. Antocianii sunt flavonoidele care dau fructelor de soc și altor fructe de pădure pigmentul închis de roșu, mov sau violet, și care au proprietăți anti-inflamatorii naturale. Aceștia ajută la reducerea durerilor cauzate de boli inflamatorii precum artrita reumatoidă. Din acest motiv, ceaiul de fructe de soc poate fi considerat o alternativă naturală și sigură pentru antiinflamatoarele sintetice.
Vindecă răceala, gripa și bronșita
Un alt motiv pentru care foarte multe persoane beau ceai de fructe de soc este că acesta are proprietăți antivirale și antibacteriene prin care combate intrarea virusurilor în celule. Ajută în special la scăderea febrei, la eliminarea frisoanelor și a durerilor de cap. Este foarte eficient în curățarea plămânilor și a sistemului respirator de congestie. Cei care suferă de bronșită astmatică își pot îmbunătăți simptomele consumând acest remediu.
Unele studii au arătat că preparatele medicinale din fructe de soc reduc simptomele unei gripe sau răceli cu 50%, atât ca intensitate, cât și ca durată. Cei care beau des ceai de fructe de soc au mai puține șanse să se îmbolnăvească. Pentru sporirea efectelor antivirale ale fructelor de soc în tratarea unei răceli, ceaiul de soc se poate combina cu ceai de coada-șoricelului, cu ceai de echinacea, de mentă sau de isop.
Bogat în vitamine și antioxidanți
Una din cele mai proeminente vitamine regăsite în fructele de soc este Vitamina C, care dă sistemului imunitar un impuls puternic. Antioxidanții și flavonoidele prezente în ceaiul de fructe de soc ajută la prevenirea oxidării celulelor și implicit a cancerului.
O sa culeg la anul….
Folosesc mai tot timpul
F Bună și dulceața din fructe de soc.