Tratament cu USTUROI pentru stârpirea stafilococilor

Usturoiul este astăzi citat tot mai des ca un antidot de temut pentru infecțiile bacteriene. Studiile științifice confirmă utilizarea usturoiului ca antibiotic natural în vremurile străvechi, când bolnavii erau tratați cu alimente și leacuri din pământ. Această plantă medicinală remarcabilă conține 1 compus antibiotici puternic numit alicină.

Usturoi Pentru Stafilococi

Usturoi Pentru Stafilococi

Usturoi pentru stafilococi:  rețetă

Un remediu eficient pentru eliminarea unei infecții (interne sau externe) cu stafilococi este tinctura de usturoi. Aceasta se poate prepara acasă foarte simplu.

Ingrediente

• usturoi zdrobit
• alcool rafinat

Preparare

Se umple un borcan de sticlă pe trei sferturi cu usturoi zdrobit (sau pisat). Se umple cu alcool rafinat, și se lasă 2 săptămâni la macerat, la loc însorit sau călduros. Sticla se agită cel puțin o dată pe zi.

După ce intervalul de macerare a trecut, tinctura de usturoi se strecoară printr-o bucată de tifon, se stoarce și usturoiul bine, și se transferă într-o sticluță curată.

 Utilizare 

Se iau câte 3 picături pe zi, diluate cu ½ pahar de apă caldă. Tratamentul se ia dimineața, pe stomacul gol. Această doză se crește în fiecare zi cu câte 1 picătură, până se ajunge la 25 de picături pe zi, când se scade cu câte 1 picătură pe zi. Tratamentul se încheie când se ajunge la 3 picături pe zi.

Având în vedere că usturoiul este un medicament extrem de activ, din acest motiv nu trebuie crescute dozele pentru o însănătoșire mai rapidă. Un motiv în plus pentru a nu exagera cu usturoiul este că acesta își poate pierde efectul dacă este utilizat în exces.

După finalizarea acestui tratament, usturoiul se poate administra în continuare, pentru prevenirea recidivelor sau a altor infecții pe viitor. Se pot consuma în acest sens câte 1-2 căței de usturoi, înghițiți ca niște pastile, dimineața, pe stomacul gol.

Tinctura de usturoi se poate folosi și extern, pentru tratarea rănilor (inclusiv cele din nas, cauzate de o infecție cu stafilococ), cu condiția ca acestea să nu fie deschise sau inflamate.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Usturoiul ca usturoiul dar … alcolul sigur este apreciat …..in reteta .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.