Clicky

ULEIUL de LAVANDĂ este eficient împotriva stafilococilor rezistenți la antibiotice (+ alte beneficii remarcabile)

Lavanda este unul din ele mai frumoase și prețioase daruri ale naturii. Dincolo de parfumul ei atractiv și odihnitor, se ascund foarte multe proprietăți curative pe care medicina modernă nu le poate oferi.

Lavandă

Lavandă

Uleiul de lavandă distruge stafilococii rezistenți la antibiotice 

Uleiul de lavandă este folosit atât în aromaterapie și parfumerie, cât și în tratamentele externe. Tot mai multe teste de laborator realizate în ultimii ani confirmă faptul că uleiul de lavandă este 100% eficient în tratarea infecțiilor cu stafilococi, inclusiv a stafilococilor pe care antibioticele de sinteză nu-i pot distruge.

Stafilococul auriu, rezistent la tratamentul cu meticilină a devenit unul din cei mai de puternici și greu de tratat agenți infecțioși. Acesta a apărut în spitale, ca urmare a utilizării excesive și incorecte a antibioticelor. Bolile cauzate de utilizarea antibioticelor pentru tratarea infecțiilor cu stafilococi este de multe ori mai gravă decât acestea.

Înainte de a aplica uleiul de lavandă pe zonele infectate ale pielii, trebuie diluat, apoi făcut un mic test, pentru a vedea dacă nu apare o reacție alergică.

Alte infecții fungice tratate cu ulei de lavandă

Infecțiile fungice pot fi foarte greu de tratat, și sunt mult mai periculoase la persoanele cu un sistem imunitar slab. Ciuperca Candida albicanis trăiește în mod normal în intestinele noastre, și rareori cauzează probleme. Infecțiile cu candidă apar atunci când este perturbată flora bacteriană intestinală, iar acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori din cauza administrării excesive de antibiotice.

Infecțiile vaginale cu candidă pot fi tratate cu ajutorul infuziei de lavandă, administrată intern, sau folosită sub formă de spălături sau irigații.

Ciuperca unghiei și piciorul de atlet pot fi de asemenea tratate prin aplicarea locală a uleiului de lavandă diluat cu un ulei vegetal.

Calmează nervozitatea și reduce anxietatea

Capacitatea de a relaxa sistemul nervos este de departe cea mai documentată proprietate a lavandei. Numeroase teste au arătat că lavanda reduce anxietatea, nervozitatea, și nivelurile de depresie, îmbunătățește funcția cognitivă și reduce starea de agitație la pacienții cu demență. Atunci când este folosită într-un cabinet de stomatologie, lavanda îmbunătățește starea de spirit și reduce teama. Se pot pune câteva picături de ulei esențial de lavandă în apa dintr-o candelă, sau dintr-un recipient cu spray.

 Somnifer natural pentru pacienții cu insomnie moderată

Datorită efectelor relaxante, lavanda poate fi folosită sub formă de aromaterapie pentru tratarea insomniei moderate. Uleiul de lavandă a fost folosit și în geratrie, ca substituent pentru somnifere. După inhalarea uleiului de lavandă, 72% din pacienții cu insomnie au dormit mult mai mult și mai bine, iar dimineață s-au simțit mai odihniți și mai alerți. Nu au fost comunicate efecte adverse.

Se pot pune 1-2 picături de ulei esențial de lavandă pe o bucată de vată, care se așează sub pernă sau aproape de pat, când aveți insomnii. Sau se folosește candela aromatizantă: se pune o lumânare rotundă (pastilă) într-o candelă, iar deasupra candelei se așează o farfurie care se umple cu apă. În apă se pun 3-5 picături de ulei esențial de lavandă, care se va evapora treptat, degajând un parfum plăcut în cameră.

Rețetă pentru astm și nas înfundat

Efectul relaxant al lavandei se resfrânge inclusiv asupra sistemului respirator, planta fiind inclusă în numeroase spray-uri nazale, inhalatoare sau picături nazale (Vibrocilul este foarte bun, dar nu utilizat mai mult de 7 zile, sau la recomandarea medicului).

În combinație cu alte 2 uleiuri esențiale, uleiul de lavandă poate ușura atacurile de astm și calma tusea, eliberând pasajele nazale înfundate. Iată o rețetă pentru calmarea tusei, desfundarea nasului și ușurarea respirației în congestia nazală cauzată de gripă sau răceală:

• 28 de picături de ulei esențial de lavandă
• 20 de picături de ulei esențial de eucalipt
• 8 picături de ulei esențial de mentă

Aceste uleiuri se amestecă și se folosesc în aromaterapie: se pun 1-2 picături de amestec pe o batistă sau un șervețel, și se inhalează, sau se fac inhalații cu 3-4 picături, adăugate într-un vas cu apă clocotită.  Lavanda poate ajuta și în bronșită, laringintă sau amigdalită. În astm nu trebuie folosit mai mult de 1 picătură de ulei esențial de lavandă, și doar la recomandarea medicului.

Îmbunătățește digestia, reduce flatulența și greața

Lavanda este folosită de foarte mult timp ca un adjuvant digestiv în colici, vomă sau flatulență, cazuri în care se recomandă consumul de ceai de lavandă. Îmbunătățește tranzitul intestinal și absorbția substanțelor nutritive, crește producția de sucuri biliare. Un studiu a arătat de asemenea că lavanda inhibă în mod misterios creșterea patogenilor, fără să afecteze bacteriile bune din intestine.

Stopează căderea părului la pacienții cu alopecie

Unul din cele mai impresionante beneficii ale uleiului de lavandă este stoparea procesului de pierdere a părului la persoanele cu alopecie areata, o boală autoimună în care foliculii de păr sunt atacați ca un invadator străin. Uleiul de lavandă (diluat cu ulei vegetal) se aplică pe porțiunile de chelie de pe scalp, și se masează. Rezultatele se văd în câteva săptămâni. Pacienții trebuie să se asigure mai întâi că nu sunt alergi la această plantă, aplicând uleiul pe o porțiune mică de piele înainte.

_______________________________________________________________________________________

Contraindicații și precauții la uleiul esențial de lavandă

Atenție! Uleiurile esențiale nu trebuie ingerate deoarece sunt foarte concentrate și pot cauza toxicitate. Uleiul esențial de lavandă nu trebuie folosit niciodată nediluat, deoarece poate  cauza iritații severe ale pielii, precum dermatita. La 1 picătură de ulei esențial se folosesc de regulă circa 10 ml de ulei vegetal (de floarea-soarelui, de cocos, de măsline etc).

Uleiul esențial de lavandă este contraindicat în sarcină și alăptare, copiilor mici, persoanelor cu astm cronic, boli de inimă (hipo- și hiper-tensiune), epilepsie, convalescente, vârstnice, cu pielea foarte sensibilă sau alergice la lavandă.

Aromaterapia cu uleiuri esențiale poate fi periculoasă dacă uleiurile nu sunt diluate sau sunt folosite incorect. Informați-vă bine înainte de a folosi o astfel de terapie.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/lavender-effective-against-drug-resistant-staph-infection?page=2

Citeşte mai multe despre:

loading...

1 comentariu

 1. Lavandula angustifolia, huilles essentielles chemotypees.
  Proprietati:antispasmodic, calmant, sedativ, antidepresiv, cicatrizant puternic, regenerator cutane, antalgic (anti durere), hypotensiv, antimicrobian, antiseptic.
  Indicatii traditionale:
  .crampe, contracturi si spasme musculare.
  .stress, anxietate, depresie, agitatie, insomnie.
  .acne, eczema, psoriazis, arsuri, prurit,, ulcere, rani, escarre, dermite.
  .reumatism.
  .hypertensiune artériela.
  .Tulburari de origine nervoasa, asthme, spasme digestive, greturi, migrene, extrasystole.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *