Tinctura de ARNICĂ – foarte bună pentru cei cu imunitatea scăzută, care se îmbolnăvesc des
Plantele sunt cele mai bune remedii pentru tratarea deficiențelor sistemului imunitar.
Deși echinacea este cea mai vândută și populară plantă care conțin principii imuno-stimulente puternice, naturopații susțin că Arnica este chiar mai puternică decât aceasta.
Un sistem imunitar slab este ca o portiță deschisă spre invadatorii periculoși: virusuri, bacterii. Cei care au imunitatea scăzută au tendința de a se îmbolnăvi foarte ușor, mai ales la trecerea dintre anotimpuri, sau în sezonul rece.
Cele mai frecvente afecțiuni care apar primăvara, toamna și iarna sunt bronșitele, virozele respiratorii, răcelile, sinuzita, cistitele sau infecțiile renale.
Cuprins
Cum se administrează tinctura de arnică
O cură cu tinctură de arnică făcută din timp ar putea preveni astfel de îmbolnăviri, prin tonifierea sistemului imunitar.
Pentru imunitate. Se iau câte 30-50 de picături de tinctură de arnică, de 3 ori pe zi, diluată cu ½ pahar cu apă. Cura cu tinctură de arnică pentru imunitate durează 20 de zile. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua, de maxim 3 ori pe an la rând.
Pentru răceli, gripă, viroză pulmonară. Se iau câte 50 de picături de tinctură de arnică, de 3 ori pe zi, dizolvate în ½ cană de ceai de mentă (cald, nu fierbinte sau rece). Arnica ajută îndeosebi la scăderea febrei, calmarea tusei, ușurarea respirației și reducerea inflamației și congestiei nazale.
Doza și mod de administrare
Întrucât se impune evitarea dozelor mari de arnică, datorită riscului de intoxicare, o formă mai sigură de administrare a plantei este tinctura.
Aceasta se va lua în dozele recomandate pe prospect sau de medic.
Tinctura de arnică este un remediu puternic chiar în doze mici. Se pot lua câte 50 de picături, de 3 ori pe zi, amestecate în ¼ pahar de apă.
Precauții și contraindicații
Arnica nu este indicată persoanelor care iau medicamente care subțiază sângele, precum warfarina. Planta poate mări efectului acestor medicamente, crescând riscul de sângerări și hemoragii.
Nu folosiți arnică dacă urmează să faceți o intervenție chirurgicală. Evitați această plantă pe perioada sarcinii, dar mai ales pe perioada alăptării.
Persoanele alergice la floarea-soarelui, ambrozie, gălbenele sau alte plante din familia „Asteracea” pot fi alergice și la arnică.
În ceea ce privește efectele secundare cauzate de arnică, au fost raportate tulburări gastrointestinale, sângerări interne, ritm cardiac crescut, detresă respiratorie.
Supradozarea produselor homeopatice pe bază de arnică poate pricinui vărsături severe sau chiar pierderea vederii.
Ceva pentru metastaze în zona lombară, știți cumva ?
Încercați unguentul recomandat în acest articol: http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/47848/metastaze-osoase-reteta-de-unguent-calmant-pentru-dureri/
UN UNGUENT PENTRU DURERI DE COLOANA CU RAMIFICATII IN UMERI SI CAP .VA MULTUMESC