Răni pe Col, Boli Venerice – Tinctură de Tătăneasă

Tătăneasa este un din cele mai elogiate plante medicinale din România. Planta conține principii active care ajută îndeosebi la regenerarea mucoaselor și cicatrizarea pielii, la sudarea fracturilor și la tratarea tumorilor benigne și maligne care recidivează.

Fibrom Uterin, Răni pe Col, Boli Venerice – Tinctură de Tătăneasă (sxc.hu)

Fibrom Uterin, Răni pe Col, Boli Venerice – Tinctură de Tătăneasă (sxc.hu)

Rețetă Tinctură de Tătăneasă

Tinctura de tătăneasă se găsește la toate magazinele naturiste, dar se poate prepara și acasă, dacă vă aflați în posesia plantei proaspete.

Se toacă mărunt câteva rădăcini de tătăneasă și se umplu cu ele o jumătate de sticlă de 1 litru. Se toarnă apoi țuică naturală (curată) până se umple sticla. Se închide ermetic, se lasă 3 săptămâni la macerat, apoi se strecoară.

O altă rețetă de preparare a tincturii este următoarea: se macină prin râșnița de cafea câteva rădăcini de tătăneasă și se obține o pulbere.

Se pun 20 de linguri de pulbere de tătăneasă la macerat 10 zile într-un borcan și se toarnă deasupra un amestec din 3 părți alcool alimentar de 96 de grade și o parte apă, cât să cuprindă pulberea și să depășească nivelul cu 4-5 cm. La final, tinctura se strecoară și se stoarce. Se depozitează în sticluțe închise la culoare.

Tătăneasa are efecte antitumorale, regeneratoare asupra țesuturilor și analgezice contra durerilor. Tătăneasa se folosește mai ales sub formă de unguent pentru răni, nevralgii sau tumori, sub formă de tinctură sau ceai.

Tătăneasa este de asemenea leacul numărul unu al afecțiunilor digestive cronice, cum este ulcerul sau gastrita hiperacidă.

II. Răni pe colul uterin 

Se amestecă în părți egale tinctură de tătăneasă, tinctură de coada-șoricelului și tinctură de propolis. Se pun pe o farfurie curată 4-5 lingurițe de amestec de tincturi, și se lasă 4-6 ore la evaporat, sau până când volumul scade de 3 ori. Rezultatul va fi un extract lichid, ca o pastă vâscoasă, închisă la culoare. Acest extract fluid are efecte antitumorale și cicatrizante puternice.

Se iau 5-8 ml din acest extract cu seringa, și se introduc în vagin. Se lasă un sfert de oră, apoi se stă în poziția lumânarea, cu picioarele sprijinite de un perete. Se poate încerca și alte poziții care presupun bazinul ridicat. Acest tratament se face de 1-2 ori pe zi, timp de 14 zile.

Tot pentru răni pe colul uterin se pot face spălături vaginale cu decoct de tătăneasă, folosind irigatorul. Spălăturile se fac zilnic, timp de 14 zile. După introducerea lichidului, se ține bazinul ridicat, pentru ca lichidul să părundă adânc.

III. Boli venerice

Este bun extractul lichid, însă mai sigur este tratamentul cu decocot de tătăneasă, deoarece acesta nu distruge flora normală. Are efecte reparatoare asupra țesuturilor în cazul bolilor venerice de tipul herpesului sau Papiloma virusuri.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. 50 ml ? de 2 ori pe zi ? Betie curata! 🙂

  2. POza nu corespunde, tataneasaeste violet-albatru.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.