Gastrita Pe Fond Nervos – Tratament cu Obligeană și Valeriană
Problemele digestive cu substrat nervos au acaparat majoritatea populației actuale. Gastrita pe sistem nervos este o tulburare care apare ca o reacție a organismului la stres, teamă, panică sau alte stări emoționale sau conflictuale puternice. Foarte multe persoane experimentează dureri în capul pieptului în condiții de stres, un simptom care atestă prezența unui ulcer sau gastrite pe bază de stres.
Gastrita nervoasă – Tratamente naturiste
Afecțiunile digestive pe fond nervos se tratează de regulă cu o medicație asemănătoare afecțiunilor digestive normale, cu scopul de a reduce secreția gastrică acidă. Însă dat fiind faptul că simptomele sunt influențate și de starea psihică sau nervoasă a bolnavului, se va face suplimentar și un tratament cu sedative naturale, care să calmeze sistemul nervos și să reducă manifestările gastrice dureroase.
I. Tratament cu Obligeană
Una din plantele medicinale care fac minuni în cazul bolilor de stomac este obligeana. Această plantă s-a dovedit eficientă în tratarea unor cazuri de gastrită dificilă, chiar și acolo unde tratamentul medicamentos nu a dat roade.
> Cum acționează
Obligeana este antibacteriană și acționează ca un calmant gastric puternic. Pare că această plantă a fost creată de la bun început pentru tratarea afecțiunilor stomacului, pentru că obligeana are și efecte sedative asupra sistemului nervos, prin care reușește să reducă stările de nervozitate, stresul și tulburările de natură emoțională care duc la apariția gastritei și a episoadelor simptomatice.
> Mod de administrare
Se ia pulbere de obligeană, câte o jumătate de linguriță, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, între mese. Pulberea se obține prin măcinarea plantei (rădăcinii) uscate prin râșnița de cafea. Obligeana nu este indicată persoanelor care au stări de vomă. În acest caz, cel mai bun este ceaiul de mușețel.
II. Tratament cu Valeriană
Valeriana este planta tulburărilor de natură gastro-emoțională care apar în urma unei solicitări psihice intense. Are efecte bune în ameliorarea simptomelor de spasme gastro-intestinale, ulcer, gastrită sau colon iritabil.
> Cum acționează
Valeriana conține substanțe active cu efecte pozitive asupra creierului. Acestea ajută la eliberarea de nuerotransmițători care induc o stare de calm și de relaxare în întregul corp. Este o plantă ideală pentru spasme gastrointestinale pe fond nervos, întrucât contribuie la detensionarea musculaturii netede.
> Mod de administrare
Persoanele care suferă de gastrită pe fond nervos pot bea ceai de valeriană, câte 300 ml pe zi, preparat sub formă de infuzie. Această cantitate se va consuma în mai multe reprize pe zi. Cura cu ceai de valeriană se face 14 zile, și se poate relua după o pauză de 5-10 zile. Ceaiul se poate bea și în scop preventiv, înaintea unui moment dificil.
În cazul sindromului iritabil, se administrează pulbere de rădăcină de valeriană și semințe de fenicul, amestecate în cantități egale. Se ia câte o jumătate de linguriță de amestec de pulberi, de 4 ori pe zi. Tratamentul se face 14 zile.
Tinctura de valeriană este mai benefică pentru inducerea somnului pe timpul nopții, în cazul insomniilor cauzate de gastrita pe fond nervos. Se ia câte o linguriță de tinctură de valeriană seara, înainte de culcare. Tratamentul se urmează cel puțin 3 săptămâni, pentru a simți efectele.
Nu se vor depăși dozele recomandate de valeriană, deoarece planta poate da amețeli sau halucinați și alte efecte adverse asemănătoare.
tratamentul cu obligeana pentru stomac este sigur , l-am incercat eu si da rezultate,e foarte amara obligeana dar da rezultate.
mai are cumva alt nume?caut si mi se zice ca nu stiu despre ce planta este vorba!! 🙁
Planta se numește Obligeană, iar denumirea științifică este Acorus calamus.
Se găsește la toate magazinele naturiste.
multumesc frumos!!
Oare cati oameni din ziua de azi nu sunt afectati de aceasta problema. Stresul boala zilelor nostre…din cauza stresului nu putem mancsa sau mancam prea mult (aici depinde de fiecare individ), nu dormim si uite asa ne imbolnavim de stomac. Ceea ce trebuie sa avem in vedere este scaderea nivelului de aciditate din corp, sa avem grija deci ce mancam si ce bem. Carnea este un aliment acid, branzeturile fermentate, mezelurile si chiar si apa poate fi acida. Apa de la robinet si o parte din apele imbuteliate sunt acide. Medicul mi-a recomandat o apa alcalina cu care mi-am reglat nivelul de aciditate din corp. Apa alcalina previne aparitia crampelor si chiar a stresului.