Tratamente Excepționale cu Rădăcină de Pătrunjel

Pătrunjelul este una din plantele miraculoase banale, de care ne atingem aproape zilnic, fără să știm câte secrete de vindecare ascunde. Grecii scriau despre pătrunjel că este o plantă a nemuririi, datorită proprietăților terapeutice incredibile pe care le are. Numai mirosul puternic aromat al pătrunjelului stimulează glanda endocrină.

Tratamente Excepționale cu Rădăcină de Pătrunjel

> Sucul de pătrunjel – Sănătate curată

Cea mai bună formă de consum a rădăcinii de pătrunjel este sucul, extras cu ajutorul storcătorului electric centrifugal. Sucul se bea imediat, sau se păstrează la frigider maxim 6 ore. Se bea în jur de 30-100 ml de suc de rădăcină de pătrunjel pe zi, combinat cu suc de morcov, în proporție de 1:4.

Sucul de rădăcină de pătrunjel este un adevărat elixir pentru sănătate. conține enzime, minerale, vitamine și flavonoide puternice, extrem de ușor de asimilat.

> Decoct de pătrunjel Efecte diuretice și sudorifice puternice

Se prepară din 6 rădăcini de pătrunjel spălate, puse la fiert cu tot cu coajă în trei sferturi de litru de apă. Se lasă la foc mic 15 minute. Se strecoară și se bea cald, pe stomacul gol, în 2 porții pe zi. Ajută la eliminarea apei din țesuturi, stimularea funcției rinichilor și eliminarea nisipului la rinichi. Femeile care vor să dea jos câteva kilograme, pot consuma acest decoct cu 10 minute înainte de masă.

___________________________________________________________________________________________

Tratamente cu pătrunjel

Lipsă de fier

Se bea suc de pătrunjel combinat cu suc de sfeclă și morcov, în cantități egale, pentru combaterea și tratarea anemiei și a deficitului de fier. Se poate consuma pătrunjel fiert, sub formă de piure, câte 50-70 g pe zi, timp de 3 săptămâni.

Efecte antioxidante remarcabile

Pătrunjelul este extrem de bogat în Vitaminele A, C și B-uri, cu efecte antioxidante minunate. Pentru prevenirea sclerozării vaselor de sânge, tulburărilor hormonale și îmbătrânirea precoce, se beau câte 30-60 ml de suc de pătrunjel pe zi, timp de 1-2 luni.

Tuse

Se beau câte 50-100 ml de suc de pătrunjel pe zi, sau se face gargară cu decocot de pătrunjel, de 3 ori pe zi, pentru eliminarea secrețiilor de pe căile respiratorii superioare și medii. Pătrunjelul are proprietăți expectorante și antibacteriene redutabile.

Hipertensiune

Se recomandă salata de pătrunjel, câte 30-40 de grame pe zi, pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Pătrunjelul conține potasiu, care ajută la reglarea ritmului cardiac și la prevenirea aritmiei.

Cancer la plămân

Se beau câte 100 ml de suc de rădăcină de pătrunjel pe zi, combinat cu 500 ml de suc de morcov. Cura durează 3 luni, urmate de o pauză de o lună. Rădăcina de pătrunjel și mai ales coaja sa conțin două substanțe cu proprietăți antitumorale deosebite.

Calculi biliari și renali

Pentru stimularea evacuării bilei, prevenirea stazelor și pietrelor la bilă, se recomandă consumul de rădăcină de pătrunjel crudă, sub formă de salată. Pentru spălarea rinichilor și eliminarea pietrelor mici la rinichi, se beau câte 50 ml de suc de pătrunjel pe zi, timp de 14 zile. Această cantitate de suc se amestecă cu 300 ml de suc de morcov.

Cistită, litiază renală

Se beau câte 50 ml e suc de pătrunjel combinat cu 400 ml de suc de morcov, de 2 ori pe zi. O cură durează 10-14 zile. Ajută la creșterea diurezei, reducerea inflamațiilor, combaterea bacteriilor, ameliorarea durerilor din timpul urinării, curățarea rinichilor și prevenirea formării de pietre.

Obezitate

Se bea câte o cană de decoct de pătrunjel cald pe zi, pentru eliminarea excesului de apă din țesuturi și a excesului de kilograme.

Menstruație neregulată, dismenoree, amenoree, menopauză

Se beau câte 30-50 ml de suc de pătrunjel pe zi pentru reglarea ciclului menstrual și reducerea durerilor asociate (dismenoree) pentru stimularea activității ovarelor. În cazul amenoreei, creșterea fertilității și prevenirea menopauzei premature, se beau câte 100 ml de suc de pătrunjel pe zi, timp de 28 de zile.

Osteoporoză

Se recomandă consumul a câte 50 g de pătrunjel pe zi, sub formă de salată, asezonată cu măr verde, varză și ulei de măsline.

Eczeme alergice

Se aplică pe zona afectată rădăcină de pătrunjel ras, învelit în tifon timp de 3 ore. Deși după primele aplicări, eczema pare că se agravează, este un semn că se vindecă.

___________________________________________________________________________________________

Contraindicații

În timpul sarcinii nu se recomandă mai mult de 10 g de pătrunjel proaspăt pe zi, iar sucul de pătrunjel este cu totul contraindicat. Femeile gravide pot consuma în schimb pătrunjel fiert, câte 30 g pe zi.

Persoanele care suferă de boli de rinichi grave, sucul de pătrunjel se bea în doze foarte mici.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.