Regim Alimentar Diabet Zaharat de Tip I – 10 Super-Alimente

Alimentația sănătoasă este o parte esențială a procesului de gestionare și tratare a diabetului zaharat de tip 1. Dieta unei persoane cu diabet zaharat de tip 1 trebuie să cuprindă cât mai multe alimente bogate în substanțe nutritive, divizate în porții adecvate. Este important să se încerce menținerea unui echilibru între alimentele consumate, mișcarea fizică și nivelul de insulină.

Regim Alimentar Diabet Zaharat de Tip I – 10 Super-Alimente

Regim Alimentar Diabet Zaharat de Tip I – 10 Super-Alimente

Toate alimentele din lista prezentată mai jos au un indice glicemic scăzut dar un aport ridicat de vitamine, minerale și fibre, de tipul calciului, potasiului, magneziului, Vitaminelor A, C și E, și fibrelor. Nu supra-alimentarea este cheia, ci consumarea unor super-alimente, cu proprietăți terapeutice eficiente.

1. Fasole – fibre și proteine

Indiferent dacă preferi fasolea albă sau neagră, toate tipurile sunt bogate în fibre. O ceașcă de fasole poate oferi o treime din necesarul zilnic de fibre, plus cantități semnificative de magneziu și potasiu. Deși conține amidon, fasolea este o sursă minunată de proteine. O ceașcă de boabe de fasole conține la fel de multe proteine ca 30 de grame de carne.

2. Legume cu frunze verzi 

Spanacul, broccoli și varza sunt super-alimente cu un conținut scăzut în carbohidrați și calorii, dar extrem de bogate în minerale și vitamine.

3. Citrice 

Dintre fructele permise diabeticilor, portocalele, lămâile și grepfruitul pot oferi unui diabetic o doză sănătoasă de Vitamina C și fibre solubile.

4. Cartofi dulci 

Cartoful este o legumă bogată în amidon, dar și în Vitamina A și fibre.

5. Fructe de pădure

Afinele, căpșunile, murele, coacăzele și toate celelalte fructe de pădure sunt pline de antioxidanți, vitamine și fibre. Acestea fac o combinație ideală cu iaurt degresat pentru un desert bun pentru diabetici.

6. Roșii

Roșiile conțin fier, Vitamina C și Vitamina E. sunt foarte sănătoase și hrănitoare pentru o persoană cu diabet zaharat de tip 1. Pot fi consumate ca atare, crude, fierte, în sosuri sau mâncăruri.

7. Pește bogate în Omega-3

Somonul este un favorit la această categorie. Stai departe de varianta de pește gătit pane sau prăjit. Alege în schimb peștele pe grătar sau copt la cuptor. Poți mânca în jur de 2-3 porții pe săptămână.

8. Cerealele integrale

Trebuie să te uiți în special după germeni și tărâțe de grâu. Pâinea albă procesată din comerț este lipsită de aceste substanțe hrănitoare. Alege în schimb pâinea integrală, cu cereale, bogată în magneziu, crom, acid folic și acizi grași esențiali Omega-3.

Diabeticii pot consuma suc de orz verde, sau fulgi de ovăz pentru un aport considerabil de potasiu și fibre. Află mai multe despre beneficiile uimitoare ale sucului de orz verde.

9. Nuci

30 de grame de nuci poate furniza o cantitate benefică de grăsimi sănătoase, care pot ajuta la controlul senzației de foame și a greutății corporale. Nucile sunt bogate în magneziu, proteine și fibre. Semințele de in conțin de asemenea acizi grași Omega-3.

10. Lapte degresat și iaurt

Toată lumea știe că lactatele pot ajuta la construirea de oase și dinți puternici. În plus față de aportul de calciu, foarte multe produse lactate sunt fortificate cu Vitamina D.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.