Alifie de Drăgaica – Rețetă Pentru Tiroidă, Noduli la Sân, Cancer de Piele, Ulcerații

Drăgaica sau Sânzienele, este o plantă medicinală excepțională, îndelung studiată și testată de medicii naturiști germani și români. Are efecte puternice asupra tuturor funcțiilor și organelor corpului: depurative, diuretice, sudorifice, antiinflamatoare, cicatrizante, aperitive.

Drăgaică (Sânziene)

Drăgaică (Sânziene)

Drăgaica – Indicații terapeutice

Drăgaica este o plantă bogată în taninuri, cumarină și glucide, prin care ajută la curățarea sângelui, ficatului și pancreasului, eliminarea nisipului și pietrelor la rinichi și vezică, reglarea circulației sângelui, calmarea spasmelor intestinale, stimularea secreției biliare și a glandelor sudoripare, reducerea inflamațiilor și accelerarea procesului de vindecare și cicatrizare a rănilor.

– Afecțiuni ale glandei tiroide – gușă, noduli la tiroidă
– Boli ale sistemului nervos – insomnie, vertij, nevroze, isterie, epilepsie
– Afecțiuni digestive
– Tulburări metabolice – obezitate
– Afecțiuni hepatice și biliare – icter, calculoză biliară
– Boli de inimă
– Boli de piele canceroase – ulcerații, plăgi pe limbă sau laringe
– Afecțiuni cutanate ale pielii – acnee, răni, erupții, ulcerații, eczeme, furuncule, psoriazis, râie
– Dureri reumatice
– Boli renale și genitale – calculi renali și vezicali, retenție urinară, pionefirtă, afecțiuni uterine, edeme
– Tumori ganglionare, noduli la sân

Rețetă alifie de drăgaică

Ingrediente:

• 2 mâini pline de flori de drăgaică
• 1 kg de unt (margarină sau untură de porc curată, nesărată)
• 50 g de ceară de albine

Mod de preparare

Se pune la topit untul sau untura, și se mărunțesc florile plantei. Se pun toate ingredientele într-un vas pe foc și se amestecă folosind o lingură de lemn. Preparatul este gata când capătă o culoare maronie. Se ia de pe foc și se lasă să stea așa peste noapte. Dimineața, maceratul se încălzește puțin și se strecoară printr-un tifon. Se păstrează în cutii de cremă sau borcane, la frigider.

Altă rețetă alifie de drăgaică 

Se folosesc 4 lingurițe de suc proaspăt de drăgaică, amestecate cu 100 grame de unt sau margarină (la temperatura camerei), până la obținerea unei paste omogene. Aceasta se păstrează la rece și se unge zona afectată de ulcerații și afecțiuni ale pielii ușoare sau de natură canceroase.

Alifie de Drăgaică

Alifie de Drăgaică

Cum se folosește

Se aplică pe locul afectat și se masează sau se frecționează pielea. În cazul gușei, se recomandă și gargara adâncă cu infuzie caldă de drăgaică de mai multe ori pe zi. Acest ceai ajută la micșorarea gușei și dispariția ei completă.

În cazul bolilor de piele, înainte de aplicarea alifiei de drăgaică, se poate spăla locul bolnav cu fiertură din 2 lingurițe de drăgaică la 500 ml de apă. Inclusiv sucul de drăgaică poate fi aplicat extern, pentru tratarea petelor de bătrânețe sau din naștere, a punctelor negre, a eczemelor sau dermatozelor. Se folosește și alifia de gălbenele. Sucul se poate dilua cu ceai sau apă și se poate administra intern, câte 2 căni pe zi.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. E adevarat… face minuni , am testat-o pt tiroida acolo unde medicamentele au produs mai degraba raul decat binele…!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.