Compresă pentru noduli tiroidieni

Pe lângă alimentație și alte recomandări de la medic, persoanele cu noduli pe tiroidă pot apela și la ajutorul plantelor medicinale.

Mai precis la uleiurile esențiale, care pot fi folosite extern.

Compresa pentru noduli tiroidieni

Compresa pentru noduli tiroidieni

Magdalena Wszelaki, autoarea site-ului „Hormones and Balance” are o rețetă în acest sens, pentru cei care vor să încerce.

Amestecul de uleiuri esențiale pe care îl propune are rol adjuvant.

Citește și – Frunzele de pătlagină vindecă de gușă și noduli tiroidieni

Cauza nodulilor tiroidieni

Endocrinologii abordează cu simplitate nodulii tiroidieni neproblematici. Pacientele sunt chemate la control după 6-12 luni, fără să primească între timp nici un fel de tratament. Iar dacă primesc tratament, acesta este unul sintetic, care nu rezolvă cauza.

Ce pot face femeile cu noduli tiroidieni în acea perioadă de așteptare pentru a-și îmbunătăți condiția?

Poate că în acel interval lucrurile se înrăutățesc. Nodulii cresc și apoi poate fi nevoie de îndepărtarea glandei prin operație.

Hormonii de substituție hormonală nu sunt cea mai bună soluție. Aceștia nu vindecă afecțiunea. Nici măcar nu se adresează cauzei.

Citește și – Spirulina și turmericul ajută la micșorarea nodulilor tiroidieni 

Dominanța estrogenică și bolile femeielor

Puține femei știu că nodulii tiroidieni, chisturile la sân, polipii uterini, fibromul uterin, endometrioza, cancerul mamar și alte probleme de acest fel sunt provocate de dominanța estrogenică.

Dominanța estrogenică înseamnă un nivel crescut de estrogen „murdar”. Este tipul de estrogen metabolizat care nu este eliminat optim din corp. Acesta creează probleme.

Magdalena însăși a avut trei noduli tiroidieni și Hashimoto. S-a vindecat prin dietă și echilibrarea hormonală.

Aceasta susține că există o legătură importantă între dominanța estrogenică și afecțiunile tiroidiene, precum Hashimoto și hipotiroidismul.

Nivelul crescut de estrogen este de asemenea responsabil pentru creșterea nodulilor pe tiroidă.

Citește și – Drobița – plantă de iulie care reglează activitatea tiroidei și elimină nodulii tiroidieni – dr. Constantin Pârvu

Împachetări tiroidiene cu uleiuri esențiale – rețetă

Ingrediente

  • 10 picături de ulei esențial de tămâie
  • 5 picături de lavandă
  • 3-4 picături de ulei esențial de mușețel german
  • 114 g ulei de ricin

Metodă

Luați un borcan de sticlă curat. Turnați toate uleiurile și amestecați-le.

Puneți 1 linguriță din amestecul de uleiuri pe o compresă. Distribuiți-o uniform. Aplicați-o pe gât, pe zona glandei tiroide și fixați-o cu o eșarfă sau un fular.

Procedura se face seara, înainte de culcare. Se lasă să acționeze întreaga noapte. Repetați seară de seară acest tratament, până la dispariția nodulilor.

Uleiul esențial de tămâie (Boswellia) este un antiinflamator puternic.

Uleiul de ricin are o putere penetrată foarte mare. Pătrunde în straturile pielii și ajunge în țesuturi.

Împachetările cu uleiuri esențiale ajută la reducerea inflamației de la nivelul glandei tiroide. Femeile care au încercat acest remediu au raportat că este util pentru nodulii tiroidieni.

Datorită caracterului antiinflamator al uleiurilor esențiale, ajută și în tiroidita autoimună, în care glanda este foarte inflamată din cauza atacului anticorpilor.

Este important să îmbunătățiți dieta. Alimentele consumate trebuie să fie cât mai curate și naturale. Glanda tiroidă este ca un burete care absoarbe toxinele.

Evitați alimentele pro-inflamatoare, modificate sau pline de aditivi. Evitați alcoolul, tutunul, zahărul în exces, poluarea din mediu și din casă, stresul și nopțile nedormite.

Funcția tiroidei depinde de buna funcționare a ficatului și de o producție suficientă de bilă. Dacă sunt probleme la acest capitol, rezolvați-le.

Citește și – Nodulii tiroidieni – ce recomandă dr. Eric Berg

Sursă articol: Hormonees Balance, How to male an essential oil blend for thyroid health and nodules: https://www.youtube.com/watch?v=GCpwuZQ5dMQ&ab_channel=HormonesBalance

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.