Curățarea Limfei – Bicarbonat de Sodiu, Sare Amară, Ulei de Ricin

Sistemul limfatic este format din ganglionii limfatici, vase limfatice și organe deopotrivă. Limfa are mai multe roluri, toate esențiale. Ea izolează virușii, luptă împotriva infecțiilor și absoarbe excesul de lichid, de grăsime și resturile sau deșeurile din organism. De vreme ce toate aceste materii se construiesc în sistemul nostru limfatic, acesta se poate bloca.

spa stones with frangipani

Sistemul limfatic vital pentru sănătatea organismului

Sistemul limfatic este sistemul de drenaj al organismului. El curăță de fapt întregul nostru corp, prin acțiunea de colectare a deșeurilor, toxinelor, agenților patogeni și chiar a celulelor canceroase și eliminarea acestora. De asemenea, sistemul limfatic ajută la distribuirea optimă a oxigenului și substanțelor nutritive către celulele corpului. Comparativ cu sistemul sangvin, sistemul limfatic nu are o pompă proprie. De aceea retenția fluidelor, blocarea substanțelor nutritive și incapacitatea de a filtra și elimina toxinele la timp, poate provoca o congestie riscantă pentru sănătate.

Simptomele unui sistem limfatic congestionat includ răceli frecvente, infecții și dureri articulare. Un regim alimentar sănătos, bazat pe principii de nutriție bine stabilite, poate ajuta la curățarea și stimularea pozitivă sistemului limfatic.

1. Curatarea limfei cu  Bicarbonat de sodiu + sare amară 

Ingrediente:

• o ceașcă de bicarbonat de sodiu
• o ceașcă de sare amară
• o cadă plină cu apă caldă sau fierbinte

Se amestecă bine ingredientele în apă și se face baie timp de 20-30 de minute. La ieșire, este recomandat ca corpul să se relaxeze. Se stă învelit într-o pătură groasă, pentru a putea transpira din abundență și elimina toxinele. Acest procedeu ajută sistemul limfatic să se curețe în profunzime, stimulează circulația sângelui și ajută totodată la detoxifierea pielii.

2. Baie cu sare amară 

Se poate folosi doar sare amară, în jur de o ceașcă la o cadă plină cu apă caldă. Procedeul este același. Se stă 20-30 de minute, pentru a încărca organismul cu magneziu și sulf, aceste minerale fiind absorbite ușor și rapid prin piele. Este un remediu excelent pentru copiii autiști care au probleme în metabolizarea acestor două minerale. Această baie este recomandată și pentru dureri de picioare sau insomnie. Se face de regulă seara.

3. Ulei de ricin 

Uleiul de ricin poate ajuta lichidul limfatic să curgă mai ușor și să decongestioneze ganglionii limfatici înfundați. Aplicat local, acesta va îmbunătăți circulația și funcția țesuturilor și a organelor de sub piele.

Se înmoaie câteva bucăți de pânză sau flanel în ulei de ricin și se aplică pe corp, acoperind apoi cu o bucată de plastic și cu o sticlă fierbinte, pentru căldură. Se lasă să acționeze 45 de minute sau o oră.

Zona ficatului, abdomenul și articulații dureroase – cum sunt genunchii sau alte articulații dureroase, răspund cel mai bine la aplicațiile cu ulei de ricin. Acesta ajută la ameliorarea durerilor musculare și în caz de constipație sau indigestie. Compresa cu ulei de ricin se poate folosi de mai multe ori, și se poate păstra la frigider între utilizări.

După aplicarea uleiului de ricin, se poate spăla corpul cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă caldă.

4. Periajul pielii 

Periajul pielea ta este o metodă mai puțin cunoscută pentru curățarea și detoxifierea limfei, și pentru creșterea circulației sângelui. Mai mult, acest procedeu ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și a reziduurilor care blochează porii.

Unii au numit sistemul limfatic al organismului „al treilea plămân”. Sistemul limfatic operează împreună cu rinichii și ficatul la eliminarea toxinelor din organism. Buna circulație a sângelui este singurul luru care ajută la buna funcționare a sistemului limfatic. De aceea periajul pielii poate ajuta la oxigenarea țesuturilor și stimularea circulației.

Acest masaj se face pe pielea uscată, înainte de baie sau duș. Peria trebuie să fie uscată la rândul ei. Se poate folosi una cu păr natural, de la magazinele naturiste. Periajul nu se face pe față sau alte zone sensibile ale corpului. Se pornește de la tălpi, se continuă cu picioarele și spatele, apoi cu brațele și mâinile, gâtul și scalpul. Periajul trebuie să fie făcut viguros, pentru a descide porii și elimina astfel straturile moarte ale pielii, pentru stimularea circulației și terminațiilor nervoase.

Alte recomandări importante

Se recomandă evitarea lenjeriei strânse pe corp, cum este sutienul sau șosetele, pentru a permite corpului să respire, și limfei să circule corect.

Respirația adâncă, din diafragmă, este un alt mod eficient de a pune limfa în mișcare. Aproximativ 60% din nodurile limfatice se află sub diafragmă, de aceea respirația corectă este modalitatea cea mai bună și naturală de a menține sistemul limfatic sănătos și funcțional.

Citeşte mai multe despre:

8 comentarii

  1. eu nu am mai gasit sare amara in farmaciile din Constanta, oare de ce?

  2. Gasiti sare amara in farmaciile cu laborator propriu,in magazinele veterinare si pe mercador,ocazii,tocmai…etc.Eu am procurat o galetusa de 1 kg de pe mercador d la un domn comerciant, 40 de lei.

  3. ULEIU DE RICIN PE CALE ORALA E FOARTE PERICULOS EU AM VAZUT O FATA TINARA 3 ZILE AVEA HALUCINATII SI TOT FELU DE VEDENII ERA SA MOARA NU VA JUCATI ESTE FOARTE TOXIC

  4. Buna,
    la acea cura de o zi cu sare amara nu se mananca doar micul dejun si seara grisul? toata ziua nimic altceva?

  5. iN ACEA CURA DE O ZI CU SARE AMARA, SE MANANCA DOAR MICUL DEJUN SI SEARA GRISUL? IN CURSUL ZILEI NIMIC?

  6. Partea proasta in retete (asta si altele)este ca atunci cand ti se indica sa pui o lingura sau o ceasca se ceva , stai si te intrebi cum sa fie lingura sau ceasca . Eu de ex am in casa linguri si cesti diferite , in care incap cantitati diferite de material

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.