Curăţarea Ficatului – 13 Alimente Detoxifiante Puternice

Ritmul agitat şi alimentaţia plină de toxine sub amprenta cărora trăim fac tot mai multe victime ale bolilor de ficat. Mâncatul în exces, sau alimente procesate şi prost-gătite (prăjite în mult ulei), expunerea la poluanţii din mediu şi la hormonii de stres, sunt toţi factori care suprasolicită ficatul şi îl îmbolnăvesc. Grăsimile nu mai sunt procesate eficient, iar toxinele rămân stocate în corp, cauzând boli.

curatarea ficatului cu alimente

Din fericire, majoritatea bolilor, mai ales cele de stomac sau de ficat pot fi tămăduite sau îndreptat cu ajutorul unui regim alimentar bine pus la punct. Curăţarea ficatului se poate face cu ajutorul unei diete bogate în alimente cu efecte detoxifant, cu ajutorul plantelor şi ceaiurilor diuretice şi hepatice. Acestea pot stimula funcţia naturală a ficatului de a curăţa deşeurile din organism.

Este bine să se urmeze cel puţin două diete de curăţare a ficatului şi vezicii biliare pe an, consumând unele alimente cu efect sporit în acest sens.

1. Usturoiul

Doar o cantitate mică de usturoi iute poate activa enzimele hepatice responsabile cu detoxiferea ficatului şi a corpului. Usturoiul are cantotăţi importante de seleniu şi alicină, doi compuşi naturali care ajută la curăţarea ficatului.

2. Grapefruit

Bogat în Vitamina C şi antioxidanţi, grepfruitul creşte rata procesului de curăţare a ficatului. Se poate bea în acest scop câte un păhărel de suc de grepfruit proaspăt stors, pentru stimularea producţiei de enzime hepatice şi eliminarea celulelor potenţial cancerigene.

3. Sfeclă şi morcovi

Atât sfecla, cât şi morcovii conţine flavoinoide din plante şi beta-caroten, care contribuie la îmbunătăţirea funcţiei hepatice per ansamblu, şi la eliminarea deşeurilor nocive.

4. Ceai verde

Această băutură iubeşte ficatul şi are un rol protector asupra lui. Ceaiul verde conţine antioxidanţi din plante de tipul catechinei, un compus renumit pentru stimularea ficatului. Ceaiul verde nu este doar o licoare delicioasă, ci şi un remediu foarte bune pentru îmbunătăţirea stării generale de sănătate, pornind de la curăţarea şi revigorarea celulelor hepatice.

5. Legume cu frunze verzi

Dintre aliaţii noştri cei mai puternici în curăţirea ficatului amintim verdeţurile, sau legumele cu frunze verzi. Este ideal ca acestea să se consume crude, dar se pot prepara şi fierte sau sub formă de sucuri naturale.

Clorofila din verdeaţa sezonieră extrage toxinele din fluxul de sânge, neutralizează substanţele grele, chimice şi pesticidele, contribuind astfel la crearea unui mecanism puternic de apărare pentru ficat. Spanacul, păpădia, cicoarea, muştarul, sunt doar câteva legume care creşte fluxul de bilă şi ajută la eliminarea deşeurilor din organe şi din sânge.

6. Fructe

Avocado este un super-aliment care ajută corpul să producă glutation, un compus care necesar pentru curăţarea şi eliminarea toxinelor dăunătoare din ficat. Merele conţin pectină, o componentă chimică vitală pentru eliberarea toxinelor din tractul digestiv. Acest lucru ajută ficatul să-şi îndeplinească sarcinile mai uşor în procesul de detoxifiere.

7. Ulei de măsline

Uleiurile organice presate la rece, cum este uleiul de măsline, uleiul de cânepă sau de seminţe de in, sunt benefice pentru ficat, atât timp cât sunt utilizate cu moderaţie. Acestea asigura organismului un aport necesar de lipide, care la rândul lor „sug” toxinele din organe. Uleiul de măsline uşurează un ficat supraîncărcat de toxine.

8. Cereale integrale

Orezul brun conţine vitamine din complexul B, substanţe nutritive renumite pentru capacitatea de îmbunătăţi procesul de metabolizare a grăsimilor, funcţia hepatică şi decongestionarea ficatului. Se recomandă cerealele integrale, şi reducerea consumului de produse din făină albă.

9. Legumele crucifere

Consumul de broccoli şi conopidă ajută la creşterea glucosinolatuli din corp, care stimulează producţia de enzime din ficat. Aceste enzime naturale ajuta la eliminarea toxinelor cancerigene, reducând astfel riscul de cancer.

10. Lămâie şi lime

Aceste fructe citrice conţin cantităţi foarte mari de Vitamina C, care ajută la sintetizarea materialelor toxine în substanţe care pot fi absorbite de apă. sucul de lămâie băut dimineaţa stimulează ficatul.

11. Nuci

Nuca are cantităţi mari de arginină, un aminoacid care ajută la detoxifierea ficatului. Nucile conţin o cantitate mare de glutation şi acizi graşi Omega-3, care sprijină activitatea de curăţarea hepatică. Este recomandat c anucile să se mestece bine înainte de înghiţire.

12. Varza

La fel ca şi broccoli şi conopica, varza ajută la stimularea a două enzime active cruciale din ficat, care spijină procesul de detoxifiere. Se recomandă aşadar consumul mai mare varză, care poate fi pregătită sub formă de salate sau supe.

13. Curcumina

Cucurmina este condimentul preferat al ficatului. Se poate adăuga în ciorbe de linte sau alte mâncăruri de legume pentru o stimulare rapidă a ficatului. Cucurmina ajută la detoxifierea ficatului prin stimularea unei enzime care alungă toxinele cancerigene.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.