Cum să scapi de infecția urinară într-un ceas

Infecția urinară – care de multe ori nu cedează nici la medicația antibiotică, poate fi eliminată rapid cu ajutorul unui ingredient din bucătărie.

Este vorba despre bicarbonat. Această pulbere albă, alcalină, poate face minuni în multe probleme de sănătate.

Cum să scapi de infecția urinară într-un ceas

Cum să scapi de infecția urinară într-un ceas

Cum să folosești bicarbonatul în infecția urinară

Tot ce trebuie să faceți este să puneți 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Amestecați bine și beți conținutul.

Este probabil cel mai simplu, rapid și eficient remediu pe care îl puteți folosi în cazul unei infecții urinare.

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun neutralizant al infecțiilor. Prin faptul că ridică pH-ul și alcalinizează mediile din corp, previne dezvoltarea microbilor patogeni. Bacteriile cresc și se înmulțesc într-un mediu acid.

Autoarea rețetei spune că bicarbonatul de sodiu poate trata o infecție urinară în mai puțin de o oră.

„Este uimitor, super-ieftin și cu siguranță îl aveți deja în casă!”

Un alt ingredient, la fel de eficace pentru infecțiile urinare, este oțetul de mere.

Cum să folosești oțetul de mere în infecția urinară

La fel ca în cazul bicarbonatului de sodiu, trebuie să puneți 1-2 linguri de oțet într-un pahar cu apă.

Adăugați și un praf de scorțișoară și puțin turmeric. Acesta din urmă crește potența oțetului în eradicarea bacteriilor care provoacă infecția urinară.

În plus, are proprietăți antiinflamatoare. Ajută la reducerea inflamației și iritației provocate de bacteria care a pătruns în vezica urinară și calmează nevoia urgentă de a urina.

Un studiu apărut în „Asian Pacific Journal of Tropical Medicine” în 2017 a confirmat că turmericul acționează ca un tonic în infecțiile urinare la șobolani.

Citește și – Turmericul ajută la tratarea infecțiilor urinare

Curcumina – substanța activă din rădăcina de turmeric – îmbunătățește semnificativ simptomele infecțiilor tractului urinar. Mai mult decât atât, protejează funcția tubulară renală și scade răspunsul inflamator.

Oțetul este un dezinfectant și antibiotic natural. Are proprietăți antibacteriene și antifungice, de aceea poate fi util împotriva infecțiilor.

Un studiu apărut în „Scientific Reports” în 2018 a arătat că oțetul are activitate împotriva tulpinilor de E. coli, Stafilococul auriu și Candida albicanis. Acești patogeni sunt implicați în multe cazuri de infecții urinare, gastroenterită și endocardită.

Acționați de la primele simptome

Îndată ce prezentați semne de infecție urinară, faceți aceste două „cocktail-uri”. Le puteți alterna sau combina. Unii pun bicarbonatul și oțetul în același pahar cu apă.

Este indicat să beți aceste licori de la primele simptome, câte 2 pahare din fiecare în decursul unei ore.

Autoarea rețetei susține că simptomele de durere, disconfort, usturime și urinare frecventă se atenuează în decurs de o oră.

Citește și – Coada-calului – tratament eficient pentru infecții urinare

Este recomandat să beți apă cu bicarbonat sau oțet chiar și noaptea, când apare nevoia urgentă de a merge la toaletă.

Consumați cât mai multă apă pe parcursul zilei. Apa ajută vezica urinară să elimine patogenii. După fiecare pahar de apă cu bicarbonat sau oțet, beți câte un pahar de apă.

Dacă simptomele persistă sau se agravează, mergeți la medic.

Băi de șezut cu oțet

În completarea tratamentului intern cu bicarbonat și oțet puteți face băi de șezut cu oțet. Turnați 1 cană de oțet în apa din cadă și faceți o baie de 20 de minute.

Sau puteți opta pentru o baie de șezut. Adăugați ¼ cană de oțet într-un lighean cu apă caldă și stați cu șezutul în apă timp de 20 de minute.

Precauții și contraindicații

Două linguri de oțet este o doză terapeutică, însă poate fi prea mare pentru cei care nu sunt obișnuiți. Această cantitate poate provoca tulburări stomacale.

Citește și – 5 remedii naturiste pentru infecții urinare

Surse articol:

1. Xue WY, Qi JC, Du L. Intervention effect and mechanism of curcumin in chronic urinary tract infection in rats. Asian Pac J Trop Med. 2017 Jun;10(6):594-598. doi: 10.1016/j.apjtm.2017.06.009. Epub 2017 Jun 15. PMID: 28756925.
2. Michelle Stepp, Turmeric for inflammation and other health benefits, Personally Delivered: https://www.personallydelivered.com/blog/turmeric-for-inflammation-and-other-health-benefits/
3. Yagnik D, Serafin V, J Shah A. Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Sci Rep. 2018 Jan 29;8(1):1732. doi: 10.1038/s41598-017-18618-x. PMID: 29379012; PMCID: PMC5788933.
4. Earth Clinic, Apple cider vinegar cure for bladder infections: https://www.earthclinic.com/cures/apple-cider-vinegar-for-bladder-infection.html
5. Harlow’s Earth, How to cure your UTI in one hour naturally: https://www.youtube.com/watch?v=s3oA_Z3wYC8&ab_channel=HarlowsEarth

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.