Coada-Calului – Tratament Eficient Pentru Infecții Urinare

Infecțiile urinare sunt unul din cele mai comune tipuri de infecții tratate la ora actuală de medici. Dincolo de severitatea și progresul lor potențial, infecțiile tractului urinar au tendința de a recidiva, inclusiv după tratament.

Tratament Infecții Urinare cu COADA-CALULUI

Coada-calului pentru infecții urinare

Coada-calului pentru infecții urinare

Coada calului și infecțiile urinare

Coada-calului este una din cele mai eficiente plante medicinale care pot ajuta la tratarea problemelor tractului urinar și a vezicii urinare. Motivul? Coada-calului are proprietăți antiinflamatorii și un efect diuretic intens.

Mai mult, această plantă are capacitatea de a echilibra sistemul imunitar în mod natural: crește rezistența la infecții, are o acțiune remineralizantă – beneficiu extrem de important în cazul infecțiilor urinare cronice însoțite de anemie.

Datorită proprietăților sale hemostatice, coada-calului este surprinzător de utilă în tratarea cistitei hemoragice și a hematuriei în cazul pielonefritei acute. Alte acțiuni asociate ale plantei includ:

– Eliminarea apei, sării și a altor lichide în exces din corp, ajutând astfel funcția rinichilor, inimii și ficatului.
– Proprietăți expectorante și bronhodilatoare (utile în infecții respiratorii)
– Efect protectiv asupra mucoasei gastrice (util în bolile ulceroase)
– Întărirea țesuturilor conective (are efect antiinflamator și proprietăți antireumatice)
– Creșterea vitalității corpului
– Hrănirea și susținerea structurii bazale a organismului datorită nutrienților conținuți

Mod de administrare

Coada-calului se consumă doar sub formă de macerat la rece. Se pun 4-5 linguri la macerat în 1,5 litri de apă rece, și se lasă peste noapte (12-15 ore). A doua zi, preparatul se încălzește ușor, se strecoară și se bea (1-2 litri pe zi în cure de 12 zile cu 7 zile pauză, apoi câte 1-2 căni zilnic), sau se folosește la băi de șezut. Băile de șezut cu coada-calului sunt foarte eficiente în cazul cistitei, nefritei și pielonefritei.

Prevenirea infecțiilor urinare

Cistita este o inflamație a vezicii urinare, mult mai frecventă la femei, în special la cele tinere. Statisticile arată că 50% din femei sunt afectate cel puțin o dată în viața lor de cistită, iar 20% din ele suferă de infecții recidivante.

Metodele de prevenire a infecțiilor urinare sunt esențiale atât pentru faza inițială a bolii, cât și pentru recurența lor. Acestea țin mai mult de igiena adecvată a zonei genitale, și de dietă, și ele pot reduce riscul de infecții urinare cu 25%:

– Utilizare de lenjerie de bumbac
– Evitarea tampoanelor vaginale
– Evitarea săpunului și soluțiilor vaginale care pot altera pH-ul și cauza iritații ale mucoasei
– Evitarea retenției urinare
– Hidratarea corectă pentru prevenirea apariției unei infecții
– Asigurarea unui tranzit digestiv normal (cel puțin 1 scaun pe zi)
– Tratarea la timp a infecțiilor ginecologice și a tulburărilor metabolice
– Întărirea sistemului imunitar
– Evitarea stresului, anxietății și oboselii
– Urmarea unei diete echilibrate
– Mese regulate, însoțite de un consum adecvat de lichide
– Consumul de usturoi (2-3 căței, de 2 ori pe zi)

Tratarea unei infecții urinare presupune utilizarea mai multor proceduri și remedii: băi de șezut, comprese calde aplicate pe zona lombară, eliminarea mâncărurilor iritante (alcool, cafea, alimente procesate, zahăr rafinat), consumarea mai multor lichide (dacă se poate, 1 pahar de apă pe oră), evitarea constipației.

Precauții

Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.