Infecția urinară cu E. coli – cele mai bune remedii naturale

Infecțiile cu E. coli sunt cele mai răspândite infecții de tract urinar. Incidența lor este aproape la fel de mare ca cea a infecțiilor respiratorii.

Femeile sunt cel mai mult afectate de infecții urinare. De multe ori, acestea au un caracter recidivant și sunt foarte greu de eradicat.

Infectia urinară cu E. coli – cele mai bune remedii naturale

Infectia urinară cu E. coli – cele mai bune remedii naturale: Brgfx

Antropologul Angela Stolnicu a realizat un filmuleț pe această temă, în care atinge un subiect foarte important, anume cauza acestor infecții.

Infecțiile urinare cu E. coli – cauze

Escherichia coli este o bacterie prezentă în mod normal în organismul nostru. Ea devine infecțioasă atunci când se înmulțește în mod excesiv și migrează din colon spre tractul urinar sau alte zone din corp.

Sunt anumiți factori care determină creșterea numărului de E. coli.

Citește și – Turmericul ajută la tratarea infecțiilor urinare

Consumul excesiv de zahăr perturbă mediul și hrănește bacteriile și ciupercile. E. coli devine infecțios atunci când nivelul glucozei este crescut. De aceea este important ca într-un episod de infecție urinară să eliminați zahărul din dietă.

Creșterea sau scăderea nivelului de estrogen influnețează de asemenea riscul de infecții urinare. Situații care confirmă acest lucru sunt sarcina, ovulația și menopauza.

Tratamentele dese sau prelungite cu antibiotice favorizează apariția infecțiilor urinare.

Infecțiile cu E. coli pot fi contractate și în urma consumului de alimente contaminate sau a utilizării de catetere.

Un alt factor, destul de neglijat, care contribuie la apariția infecțiilor urinare, este dereglarea florei intestinale.

„Foarte frecvent, infecția cu E. coli pornește de la propriul tău corp, de la propriul tău microbiom aflat într-o stare de disbioză, adică de dezechilibru al microflorei intestinale”.

Cele mai bune remedii pentru infecțiile urinare

Când aveți o infecție de tract urinar, este extrem de important să beți cât mai multă apă sau lichide în general – minim 2,5 litri pe zi.

→ Vitamina C (500 mg/zi)
→ Buchu (un supliment util în cistită, uretrită, prostatită)
→ suc de afine (fără zahăr)
→ merișor concentrat
→ strugurii ursului
→ ienupăr (are efect antimicrobian puternic)
→ probiotice cu bacterii lacrice și bifidobacterii (VSL nr. 3)
→ D-mannose (un zahăr care se atașează de E. coli și o elimină)

Citește și – Cura cu boabe de ienupăr pentru infectii urinare, dureri reumatice si articulare

Probiotice destinate infecțiilor urinare 

Pentru a corecta disbioza intestinală, Angela Stolnicu recomandă administrarea unui probiotic creat special pentru combaterea infecțiilor urinare. 

Acesta trebuie să conțină anumite specii de tulpini de bacterii: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus și Lactobacillus delbrueckii.

Există un produs pe piață care conține aceste bacterii și este destinat special tratării infecțiilor urinare. Se numește „Bio-Kult”.

„Eu găsesc deosebit de eficient administrarea de probiotice de genul acesta, destinate infecțiilor”.

Studiile au dezvăluit și alte tulpini de bacterii benefice în infecțiile cu E. coli. Este vorba despre Bifidobacterium animalis, subspecii de Lactis BB-12 și Lactobacillus reuteri DSM 17938.

Citește și – 4 plante care pot preveni infecțiile urinare recurente

Pentru a preveni reapariția infecțiilor urinare cu E. coli ar trebui să reduceți aportul de carbohidrați rafinați și să excludeți complet zahărul.

Postul intermitent este de asemenea util.

Sursă articol: Angela Stolnicu, Când devine E. coli patogen? Remedii pentru infecții urinare, Hashimoto Mon Amour: https://www.youtube.com/watch?v=c1uoDe0InIk&ab_channel=Hashimoto%2Cmonamour

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.