Seva de mesteacăn – licoarea care macină pietrele la rinichi, fortifică oasele și sistemul nervos

Pietrele de rinichi sunt formațiuni dure din milioane de cristale mici, greu de eliminat prin mijloace naturale.

Cu toate acestea, există o licoare care le vine de hac. Este vorba despre seva de mesteacăn, care se colectează la începutul primăverii. Aceasta este perioada în care mesteacănul se aprovizionează cu sevă din abundență.

Seva de mesteacan – licoarea care macina pietrele la rinichi, fortifica oasele si sistemul nervos

Seva de mesteacan – licoarea care macina pietrele la rinichi, fortifica oasele si sistemul nervos

Când și cum se colectează seva de mesteacăn?

Cunoscătorii și călugării recoltează această apă lecuitoare începând din martie și până la mijlocul lunii aprilie. Mestecenii de la munte dau sevă până la jumătate lui mai.

Se sparge trunchiul copacului cu un burghiu mic, de circa. 3-4 cm. În orificiul creat se introduce un furtunaș sau o țeavă. Dedesubt se pune un bidonaș, o sticlă sau un alt vas în care se va face colectarea sevei.

Este bine ca deasupra gurii vasului să se pună un tifon cu scop de filtrare a sevei. Procedura este foarte simplă. În 2-3 ore se strânge circa un litru de sevă.

Întrucât spărtura din trunchi provoacă o rană mesteacănului, este indicat ca după colectarea sevei să se aplice pe gaură puțină rășină, ceară sau pământ. Aceasta va ajuta la cicatrizarea rănii.

Citește și – Seva de pin, mesteacăn și arțar – cum se colectează și ce beneficii are

Nu „goliți” mesteacănul de sevă. El are nevoie de această apă nutritivă pentru a crește în sezonul cald, dar și pentru la iarnă. Copacii înmagazinează seva în rădăcini și se alimentează cu ea în sezonul rece.

Colectați câțiva litri de la un mesteacăn, apoi mergeți la altul dacă aveți nevoie de o cantitate mai mare.

O farmacie de nutrienți

De ce este seva mesteacănului atât de prețioasă încât oamenii merg în păduri și o colectează? Fiind o apă extrasă din pământ și trecută prin rădăcinile copacului, ea conține multe minerale și vitamine.

Cei mai mulți o folosesc pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Părintele Daniel de la Mănăstirea Slănic din Argeș consideră seva de mesteacăn o adevărată farmacie. Este un depozit de minerale și vitamine naturale. Are calciu, fosfor, potasiu, zinc, mangan, vitamina C și vitamine B.

Calmant pentru sistemul nervos

Părintele Luca, cel care îl însoțește pe Părintele Daniel în recoltarea remediilor naturale pentru mănăstire, spune că marinarii consumau în trecut sevă de mesteacăn împotriva scorbutului. Fiind mult timp pe apă, aceștia erau predispuși la căderea dinților.

Are efecte calmante asupra sistemului nervos și totodată energizante. „Asigură un echilibru psihic, mental, hrănește neuronii”.

Seva de mesteacăn – elixirul care poate tămădui orice boală?

Este atât de miraculoasă, spune Părintele Luca, încât poate tămădui bolile rinichilor. „Nu știu dacă este ceva care nu poate fi tratat datorită acestei seve miraculoase, lăsată de bunul Dumnezeu”.

Și Părintele Daniel este de părere că seva de mesteacăn acționează ca un elixir.

„Primăvara, faceți o cură cu sevă de mesteacăn. O folosiți în loc de apă și vindecați toate organele”.

Substanțele nutritive pe care le conține hrănesc inclusiv pielea. Este benefică în gută.

Se pot consuma 1-3 litri pe zi, în loc de apă. Are un gust aromat, dulce, de la zaharurile naturale din mesteacăn. Din ele se face un îndulcitor natural celebru, numit xylitol.

„Efecte secundare chiar nu sunt, pentru că este un produs natural”. Inclusiv copiii pot bea sevă de mesteacăn, dar cu moderație.

Cura de 3 luni cu sevă de mesteacăn sparge pietrele la rinichi

Cu siguranță ați auzit că seva de mesteacăn este bună contra calculilor renali. Aceasta are capacitatea de a dizolva pietrele la rinichi și de a elimina nisipul.

„Nu le dislocă, să plece pe canal, le macină. O cură cu sevă de mesteacăn de 3 luni de zile te scapă de pietrele de la rinichi și de la fiere”. Aceeași acțiune o are și în pietrele la ficat.

Părintele Daniel relatează cazul unui călugăr bătrân in mănăstire care avea pietre la rinichi, nu foarte mari.

„A făcut această cură de trei luni de zile cu sevă de mesteacăn, câte un litru pe zi. Când a fost și a făcut din nou radiografie, la câteva luni, nu mai erau”.

Se bea un pahar de seva de mesteacăn dimineața pe stomacul gol. După 10 minute de pauză se mai bea un pahar. Restul până la un litru se consumă pe parcursul zilei, tot cu câteva ore înainte de masă.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii cu mesteacăn:

Mesteacănul accelerează metabolismul, ajută în hipotiroidie și obezitate
Mesteacănul calmează durerile de spondiloză cervicală și reumatism (rețetă)
Ceaiul de mesteacăn – leac pentru colesterol crescut, pietre la rinichi, gută, articulații dureroase

Cum se păstrează seva de mesteacăn?

Seva de mesteacăn se ține în frigider pentru a nu-și schimba gustul.

Are un sezon scurt, dar dacă ați colectat cantități mai mari, o puteți păstra la congelator sau o puteți fierbe și transforma în sirop. Trebuie să știți că prin congelare sau fierbere se pierd circa 10-15% din enzime.

Sursă articol: TRINITAS TV, Seva de mesteacăn, antioxidantul ideal, Rețete Mănăstirești: https://www.youtube.com/watch?v=lsdXH1uUeyI&t=346s&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.