Uleiul de ricin – uleiul frumuseții și vindecării

Uleiul de ricin este folosit în scopul sănătății și frumuseții din antichitate.

Dr. Marisol spune că nu există un alt ulei în lume care să aibă calitățile sale vindecătoare.

Uleiul de ricin uleiul frumusetii si vindecarii

Uleiul de ricin uleiul frumusetii si vindecarii

Uleiul de ricin – proprietăți

Uleiul de ricin este extras din planta de ricin (Ricinus communis), cultivată în Africa, America de Sud și India.

Țările care produc acest ulei sunt China, Brazilia și India.

Conține 90% acid ricinoleic, 4% acid linoleic, 3% acid oleic și 1% acid stearic.

Uleiul de ricin este un agent laxativ puternic.

Uleiul vindecării și frumuseții 

Uleiul de ricin te ajută să dormi mai bine, să te detoxifici, să ai un tranzit intestinal mai bun, să scapi de balonare, să te simți mai bine.

În plus, îmbunătățește vizibil aspectul pielii și stimulează creșterea părului.

Citește șiUlei de ricin și gălbenuș de ou – tratament pentru păr recomandat de Părintele Arsenie Boca

Agent umectant și hidratant

Uleiul de ricin acționează ca un agent umectant. Previne pierderea de apă prin straturile exterioare ale pielii și ajută la reținerea umezelii în piele.

Datorită efectului hidratant, este folosit în loțiuni, creme și alte produse cosmetice sau de îngrijire a pielii.

Accelerează procesul de vindecare a rănilor

De asemenea, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, împiedicând uscarea lor.

Mai mult decât atât, stimulează creșterea tisulară, creând o barieră între rană și mediul exterior.

Uleiul de ricin reduce uscăciunea și acumularea de celule moarte de piele care pot afecta procesul de vindecare.

Prin urmare, reduce riscul de apariție a infecțiilor.

Studiile au arătat că uleiul de ricin favorizează vindecarea ulcerelor de presiune.

Reduce petele de pe piele și ridurile

Aplicat pe piele, uleiul de ricin stimulează ficatul să producă mai mult glutațion.

Acest compus are deopotrivă efecte antioxidante și detoxifiante. Ajută la tratarea porțiunilor întunecate și a petelor de bătrânțele (sau pete de ficat).

Totodată, uleiul de ricin reduce ridurile și liniile de expresie.

Efectele sale puternice se datorează gradului ridicat de penetrare în epidermă.

Uleiul de ricin este singurul care poate pătrunde atât de adânc în piele.

Explicația constă în faptul că 90% din compoziția lui constă în acid rincinoleic. Acest acid penetrează țesuturile și ajunge în sistemul circulator și sistemul limfatic.

Capacitatea sa de a remedia multe probleme ale pielii și părului este atribuită efectului de stimulare a circulației sangvine.

Îmbătrânirea prematură a pielii din jurul ochilor este cauzată și de faptul că această zonă primește puțin sânge și nutrienți.

Uleiul de ricin irigă aceste regiuni și totodată le hrănește.

Calmează inflamația și durerile

Acidul ricinoleic are proprietăți antiinflamatoare puternice. Aplicat local, reduce inflamația și durerea.

Aceste calități îl fac util în afecțiuni precum artrita reumatoidă sau psoriazis, potrivit studiilor pe animale.

Citește șiÎmpachetările cu ulei de ricin – indicații terapeutice + metodă de utilizare

Ameliorează acneea

Datorită efectelor sale antiinflamatoare, uleiul de ricin reduce simptomele de acnee.

Este totodată un agent antimicrobian, împiedicând creșterea bacteriană.

Un studiu în eprubetă a arătat că acesta inhibă dezvoltarea unor bacterii, inclusiv a Stafilococului auriu.

Grație proprietăților hidratante, calmează zonele de piele inflamată și iritată din cauza acneei.

Combate infecțiile fungice

Uleiul de ricin este nu doar antibacterian, ci și antifungic. Un studiu pe oameni a arătat că acesta elimină Candida albicanis din rădăcina dentar contaminată.

Totodată, ajută la tratarea stomatitei, cauzată tot de creșterea excesivă a ciupercii Candida.

Menține scalpul și părul sănătos

Deseori, uleiul de ricin este folosit ca balsam natural pentru părul uscat sau deteriorat. Aplicat cu regularitate, lubrifiază firul de păr, îi crește flexibilitatea și îl face mai rezistent la rupere și cădere.

Este de asemenea un remediu bun pentru mătreața cauzată de scalpul uscat sau de dermatita seboreică.

Citește șiCum să folosești uleiul de ricin pentru problemele părului și reducerea cearcănelor

Cel mai bun ulei purtător

Are o consistență densă, de aceea poate fi diluat (amestecat) cu alte uleiuri benefice pentru piele, precum ulei de măsline, de migdale sau de cocos.

Datorită faptului că pătrunde ușor în piele, este cel mai bun ulei purtător pentru uleiurile esențiale, ajutându-le pe acestea să ajungă mai repede în fluxul sangvin.

Precauții și contraindicații

Uleiul de ricin este contraindicat în sarcină și în diaree.

Întrucât poate cauza alergii la unele persoane, este indicat ca înainte de aplicarea acestuia extern, să faceți un test pe o porțiune mică de piele.

Uleiul de ricin pe care îl cumpărați trebuie să fie îmbuteliat într-o sticlă de sticlă. Recipientele din plastic pot afecta calitatea uleiului.

Asigurați-vă că este un ulei extra-virgin și presat la rece și că nu a fost procesat cu hexan.

Surse articol:

1. The Whole Journey, Castor Oil – Nature’s Beauty Tonic: https://thewholejourney.com/castor-oil-natural-beauty-tonic/
2. Vinay R. Patel, Gerard G. Dumancas, Lakshmi C. Kasi Viswanath, Randall Maples, and Bryan John J. Subong, Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production, Lipid Insights. 2016; 9: 1–12: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015816/
3. Jillian Kubala, 7 Benefits and Uses of Castor Oil, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/castor-oil#TOC_TITLE_HDR_5

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.