Împachetările cu ULEI de RICIN – indicații terapeutice + metodă de utilizare

Împachetările cu ulei de ricin sunt o practică terapeutică veche, care deși nu a fost studiată științific, este confirmată de foarte mulți utilizatori. Împachetările cu ulei de ricin cresc circulația sângelui, ajută la eliminarea toxinelor și la vindecarea țesuturilor și a organelor de sub piele. Sunt folosite de asemenea pentru stimularea ficatului congestionat, atenuarea durerilor, creșterea circulației limfatice, reducere inflamațiilor și îmbunătățirea digestiei.

Comprese cu Ulei de Ricin

Comprese cu Ulei de Ricin

La ce pot fi folosite compresele cu ulei de ricin

– Apendicită
– Dureri menstruale
– Artrită
– Colecistită, dureri biliare
– Colită
– Congestie
– Constipație
– Dureri de cap
– Inflamații
– Tulburări intestinale, hepatice, renale și pelviene
– Eliminarea slabă
– Sclerodermă
– Lipom
– Ciroză
– Nevrite
– Chisturi, tumori
– Toxemie

Unele femei au observat că aplicarea compreselor cu ulei de ricin a dus la dezumflarea burții și la aplatizarea abdomenului.

Metodă

Pentru a face o împachetare cu ulei de ricin, avem nevoie de 2 linguri de ulei de ricin, încălzit la foc mic într-un vas pe bain-marie. Uleiul călduț se toarnă apoi pe o bucată de pânză de bumbac sau flanel curată.

Compresa umezită cu ulei se aplică direct pe piele, pe zona abdominală, pe abdomenul inferior (în cazul durerilor menstruale), sau ușor la dreapta, pe zona ficatului. Se recomandă un test înainte de aplicarea compresei, pe o porțiune mică de piele, pentru a vă asigura că nu sunteți alergici la uleiul de ricin.

Aveți grijă să nu înfierbântați uleiul de ricin prea tare, pentru a nu cauza iritații. Compresa trebuie să fie caldă și confortabilă pentru pielii.

Înfășurați compresa cu o folie, iar la final acoperiți cu un prosop. Puneți deasupra o sticlă cu apă fierbinte sau o pernă electrică pentru a menține căldură.

Întindeți-vă în pat și stați relaxat cel puțin o oră înainte de a îndepărta compresa. Curățați pielea cu o soluție din puțină apă și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul ajută la calmarea iritației sau mâncărimii care poate apărea.

În timpul acestui tratament, trebuie consumate multe lichide, deoarece eliminarea toxinelor poate da dureri de burtă.

Compresele se pot aplica astfel:

– pe partea dreapta a abdomenului, pentru stimularea ficatului; acestea sunt recomandate uneori în programul de detoxifiere a ficatului;
– pe mijlocul abdomenului, pentru constipație și alte tulburări digestive
– Pe articulații umflate, întinderi musculare, bursită

Compresele se pot lăsa să acționeze o oră, câteva ore la rând, până când durerea cedează sau în cicluri de câte 3 zile cu pauză de 4 zile.

Uleiul de ricin se poate folosi și sub formă de masaj, mai ales pentru articulațiile dureroase.

Atenție! Uleiul de ricin nu trebuie administrat intern fără acordul unui medic, nici aplicat pe răni deschise. Nu trebuie folosit pe perioada sarcinii sau alăptării.

3 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.