Compresele cu pelin ajută la vindecarea cancerului de sân

Pelinul este o plantă cu efecte antimalarice, citotoxice, antitumorale, neuroprotectoare, antiinflamatoare, antioxidante și antimicrobiene dovedite.

Nici proprietățile sale anticancerigene nu sunt străine oamenilor de știință.

Compresele cu pelin ajuta la vindecarea cancerului la san

Compresele cu pelin ajuta la vindecarea cancerului la san: Biodiversity Heritage Library

Pelinul dulce – un anticancerigen demonstrat

Descoperirile de dată recentă au arătat că pelinița sau pelinul dulce (Artemisia annua) poate combate diverse tipuri de cancer.

Această specie de pelin conține artemisinină, un compus care războiește bolile canceroase prin mai multe mecanisme.

Are efecte apoptotice (determină distrugerea celulelor canceroase), antiproliferative (împiedică înmulțirea celulelor maligne), anti-angiogenice (oprește creșterea vaselor de sânge în tumori).

Totodată, inhibă creșterea celulară.

S-a dovedit utilă în cancerul tiroidian medular, cancerul pulmonar, neuroblastom, cancerul colorectal și cancerul de sân.

Un studiu publicat în 2012 în jurnalul „Anticancer Drugs” a arătat că artemisinina din pelinul dulce poate ține sub control procesul de reproducere a celulelor de cancer mamar.

Mai recent, un studiu din 2019, apărut în jurnalul „Phytomedicine”, a dezvăluit că această specie de pelin conține, pe lângă artemisinină, și alți compuși cu potențial anticancerigen.

Cercetătorii germani și egipteni au descoperit noi compuși – crisosplenol D, arteanuin B și casticin – cu activitate împotriva cancerului mamar uman triplu negativ.

Pe piață există extracte de peliniță sau pelin dulce special concepute pentru combaterea bolilor canceroase.

Citește șiPelinul face tratamentul anti-TBC mai eficient

Însă în unele tipuri de cancer, pelinul poate fi utilizat și extern. O cititoare a revistei „Formula As” – Minodora Sumedrea – a dezvăluit un tratament cu care sora ei s-a vindecat de cancer la sân.

Comprese cu pelin pentru cancerul mamar

Ingrediente

  • 2 pumni de pelin uscat
  • 1 pumn de ceară curată

Mod de preparare

Pelinul uscat se dă prin râșnița electrică de cafea ca să se transforme într-o pulbere fină.

Ceara de albine se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se pune apoi la topit pe bain-marie. Când a devenit lichidă, se ia vasul de pe foc și adaugă pudra de pelin. Se amestecă și se toarnă compoziția pe o bucată de tifon dublu.

Tifonul trebuie să fie suficient de mare cât să acopere toată zona sânului bolnav.

Compresa se umezește cu puțină țuică naturală de 30 de grade. Se aplică pe sân în timpul zilei, acoperindu-se în întregime.

Când compresa s-a uscat, se stropește din nou cu alcool și se aplică iarăși. Se procedează astfel pe tot parcursul zilei.

Compresa nu se aplică noaptea.

Acest leac i-a fost recomandat de o doctoriță din Basarbia, care i-a sugerat de asemenea să nu mai mănânce nici un fel de proteină din carne și să țină săptămânal câte o zi de post negru (cu apă).

Pe lângă aceste lucruri, bolnava a folosit și bitterul românesc „Taina vieții”, pentru creșterea imunității.

După 6 luni de tratament, sânul s-a vindecat.

Citește și Când se culege pelinul și în ce boli este util

Surse articol:

1. Akram Taleghania, Seyed Ahmad Emamib, Zahra Tayarani-Najarancd, Artemisia: a promising plant for the treatment of cancer, Bioorganic & Medicinal Chemistry. Volume 28, Issue 1, 1 January 2020, 115180, Bioorganic & Medicinal Chemistry: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0968089619308053
2. Alexander Muacevic and John R Adler, Yamna Waseem, Choudhary A Hasan, and Furqan Ahmed, Artemisinin: A Promising Adjunct for Cancer Therapy, Cureus. 2018 Nov; 10(11): e3628: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6347441/
3. Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Artemisia Annua: https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/artemisia-annua
4. Antony S Tin, Shyam N Sundar, Kalvin Q Tran, Anna H Park, Kevin M Poindexter, Gary L Firestone, Antiproliferative effects of artemisinin on human breast cancer cells requires the downregulated expression of the E2F1 transcription factor and loss of E2F1-target cell cycle genes, Anticancer Drugs. 2012 Apr;23(4):370-9: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22185819/
5. Sophia J Lang, Michael Schmiech, Susanne Hafner, Christian Paetz, Carmen Steinborn, Roman Huber, Menna El Gaafary, Katharina Werner, Christoph Q Schmidt, Tatiana Syrovets, Thomas Simmet, Antitumor activity of an Artemisia annua herbal preparation and identification of active ingredients, Phytomedicine. 2019 Sep;62:152962: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31132755/
6. Minodora Sumedrea, Cancer de sân – cataplasme cu pelin, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2016/1227/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-21059

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.